Съдът постави под домашен арест Стайко Стайков заради здравето му
Специализираният съд наложи мярка "домашен арест" на Стайко Стайков. Причината за решението на съда е "да се запази неговият живот и здраве".
 
Синът на бизнесмена Миню Стайков е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си, занимаваща се с пране на пари, данъчни престъпления и разпространение на нелегални цигари. На Стайко Стайков е повдигнато и ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.
 
Съдът не е приел и искането на прокуратурата за назначаване на петорна експертиза, включително и преглед на ядрено-магнитен резонанс. За да вземе решението, се е позовал единствено на тройната експертиза, направена на Стайков-син снощи в МВР болница.
 
В нея обаче не влизало изследване на ядрено-магнитен резонанс, тъй като МВР болница не разполагала с такъв апарат. Прокуратурата ще протестира решението именно на основанието, че не е допуснато тяхното искане за петорна медицинска експертиза, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев.
 
Според адвокат Димитър Вълчев неговият клиент е обвиняем, само защото е син на баща си - Миню Стайков. Както прокурор Кънев, така и адвокатът категорично отказаха да разкрият детайли около заболяванията на Стайков.
 
"Нито Конституцията, нито моралът ми позволяват да кажа нещо повече", бе категоричен защитникът.
 
Според съда е налице обосновано предположение, че Стайков е участвал в престъпна група, но не и да е укривал данъци, както и че е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление. Съдебният състав обаче смята, че престоят в ареста за обвиняемия е несъвместим с неговото здравословно състояние, за което има и експертна справка. Определението на съда не е окончателно, то може да се протестира и обжалва.
 
Адвокат Димитър Вълчев коментира пред медиите, че не знае нищо във връзка със сигнала от Стайков, че е бил отвлечен. И обясни, че за него обвинението срещу подзащитния му е неясно. "Аз не видях доказателства, които да установяват, че този човек е част от престъпна група", допълни още адвокатът.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно