Обновена  13 фев 14:21
Соня Петрова е новият районен прокурор на Средец
Прокурорската колегия я подкрепи единодушно, с 8 гласа "за"
Соня Петрова е новият районен прокурор на Средец

Районна прокуратура-Средец

Наградиха с по 1000 лв. двама прокурори и ги пенсионираха

 

Прокурорите Искра Димитрова Чобанова – Димова от Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Красимир Вълчев Сариев от Районна прокуратура – Елена получиха награда от Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) от по 1000 лв. за високи професионални постижения и бяха пенсионирани.

 

Миналата седмица Пленумът на ВСС реши, че ресорната колегия към кадровия орган разполага с общ резерв от 48 216 лв., които да бъдат разпределени за награди на заслужили прокурори и следователи и такива, които се пенсионират. По аналогия с решението на Съдийската колегия на ВСС от вторник и Прокурорската колегия определи размерът на индивидуалните награди на магистратите да е по 1000 лв.

Настоящият и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Средец Соня Петрова е новият титулярен ръководител на обвинението. Това реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Прокурор Петрова има над 14 години юридически опит, работила е като разследващ полицай и прокурор. Личната си мотивация да се яви в тази процедура тя обясни с дългогодишния си стаж в системата и познаването на проблемите на РП-Средец.

Като основни цели, които е заложила в концепцията си, тя отбеляза - регулярните проверки на сроковете, предприемане на мерки във връзка с оправдателните присъди по обвинителни актове на РП-Средец, използване на капацитета на следователите в района и оптимизирането на работата на администрацията. "Планират се и се провеждат ежемесечни срещи с разследващите полицаи с цел подобряване на работата по дела с приоритетно значение", обяви тя.

След изслушването й Огнян Дамянов я попита как се справя с кадровите проблеми в РП-Средец. "Действително проблем на прокуратурата е кадровата обезпеченост. Командироват се прокурори от Бургас, но е проблем, че се командироват краткосрочно", поясни тя и допълни, че решението е по-дългосрочно командироване, за да не се налага преразпределение на дела на всеки 3 месеца.

Единствено Георги Кузманов взе думата в рамките на дебата по представянето й и заяви категоричната си подкрепа за прокурор Петрова. "Познавам кандидата. Тя се е доказала като професионалист, не спира да се усъвършенства с постоянно явяване на обучителни курсове. Резултатите на обвинението са изключително добри. Считам, че ще се справи безупречно като районен прокурор", заяви Кузманов. В крайна сметка, единодушно, с 8 гласа "за", Колегията й гласува доверие и я назначи за титулярен ръководител на РП-Средец.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Къде е завършила право? Какви публикации има? Кои дела е водила като магистрат?
|
нерегистриран
14 февруари 2019, 17:55
0
0
Какви езици владее? къде е специализирала? Никаква информация не давате.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно