Жената на Николай Банев приложи нова защитна тактика и се разграничи от него
Татяна Дончева стана адвокат на Банева, но не успя да я извади от ареста
"Тараш, пияни руснаци, предизборна кампания от следствения арест" – част от репертоара на обвиняемата
Татяна Дончева стана адвокат на Банева, но не успя да я извади от ареста

Евгения Банева се яви с нов адвокат - Татяна Дончева, но и това не помогна и обвиняемата бе прибрана обратно в следствения арест, снимка: Канал 3

Татяна Дончева е един от новите адвокати на обвиняемата за пране на пари и данъчни престъпления Евгения Банева. Това се разбра на заседанието пред Специализирания наказателен съд (СНС) по искането на Банева за пускането й от ареста. 
 
Преди да започне заседанието Евгения Банева се оплака от "потресаващите условия" в килията й. "Условията в т.нар. "луксозен арест" на "Г.М. Димитров" са потресаващи и може да се получи интересно, ако ми позволят да си водя кампанията за евроизборите от килията, за да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в България, горд член на Европейския съюз", каза Банева. В началото на месеца се разбра, че Инициативен комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май. 
 
Банева коментира и информацията, че е водела контакти с близки от килията. "Това е поредното нещо, което аз отнасям към предварително обявена за виновна. Защото на 28 декември при акция по намиране на телефона на моя съпруг, подобна акция наречена на арестантски жаргон "пълен тараш" беше извършена и в моята килия. Нищо не беше открито. Пълният тараш беше последван от още два други пълни тараша няколко дни по-късно. По разпореждане на прокуратурата бях преместена в нова килия, където също бях подложена на около четири нови пълни тараша, някои, от които в стил "Рамбо"", заяви Банева. Тя обясни, че при при обиска в килията ѝ нахълтали 6-7 души с метални детектори за откриване на непозволени предмети. По време на акцията се изважда всичко от помещението – дрехи, храни, "обзавеждане". "Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде намерено, да е било намерено. Иначе всички останали внушения намирам за абсолютна лъжа", категорична бе съпругата на Николай Банев. 
 
Прокурорът от Специализираната прокуратура Мария Дойчева заяви, че съгласно НПК обвиняемите лица нямат задължение да говорят истината и Банева се възползва от това. "Съдебно-компютърната експертиза е безусловен факт, нейните съобщенията с мъжа й също, разговорите с децата също, разговорите с представителите на руската страна също", заяви Дойчева. Тя добави още, че искането на Банева за промяна на мярката й е поискана по общия ред, а не по здравословни причини. Прокурорът обясни още, че ако Банева поиска да води кампанията си от килията ще й бъде осигурен достъп и прокуратурата няма да й пречи.
 
"Да се организират хибридни войни между Коледа и Нова година, е абсурдно. Съмнявам се тогава да има трезвен руснак на територията на Руската федерация". С тези думи Банева отговори и на изявление на зам.- главният прокурор Иван Гешев, с което той обяви, че Николай Банев се е свързал с руски лобисти от килията и е поискал убежище за себе си и семейството си.
 
"Омръзна ми да ме лепят като гербова марка за съпруга ми. Преди брака ми с Николай Банев се казвах Евгения Златева Генчева", каза Банева, която в един момент опита нова тактика и дори се разграничи от съпруга си. Едно от обвиненията срещу семейство Баневи е, че са присвоили над 90 млн. лв. от "Полимери", "Химически завод Панайот Волов", "Елма" и Топлофикация Казанлък". "Какво разбирам аз от ТЕЦ-Казанлък. Знам само, че ТЕЦ-ът подава топлина", оправдаваше се Банева. И продължи: "Не фигурирам в нито едно дружество, нямам сметки и имущество". Прокурор Мария Дойчева я опроверга. "Личната сметка на Банева била захранвана от секретарка на "Елма" АД, без бизнесдамата да е стъпвала в дружеството. Назначена била на трудов договор", обяви обвинителката. Заради ваканционното селище "Русалка" Банева взела заем от "Полимери", който не върнала, стана ясно още в съдебната зала. 
 
Явяването на Татяна Дончева не успя да промени мнението на СНС, който остави в ареста Банева, за да се готви за предстоящата предизборна кампания от килията. Решението не е окончателно.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
Порфирий
|
нерегистриран
15 февруари 2019, 16:47
1
0
Дончева знае хватките. Навремето покрай сводника Ванко 1 изкара добри пари. Сега покрай Баневи също ще понапълни гушката.
6
|
нерегистриран
15 февруари 2019, 09:54
1
-1
До коментар [#1] от "нерегистриран":
Дончева, зарази си достойнството! С тази Банева си предаваш народа!

Запъртък разваля ли се?
А на пачавра леке става ли?
5
гааа,казала свраката и отлетяла в неизвестна посока
|
нерегистриран
14 февруари 2019, 20:08
2
-3
Ейй,тази адвокатка е много смела,как се е решила де стане адвокат на този г-н Банев, още утре може да я причислят към престъпната група и отиде та се не видя. адвокат и още трима ,цяла група а тя ги подучва да не казват всичко на добрите хора. Браво Танче, ти си герой .Само гледай и теб да не те тикнат в ареста,че както е тръгнало ,нема лабаво.какво каже :знаеш кой: това е. За право и правосъдие на фронтовата територия забрави. Спец съдилищата тепърва ще действат със страшна сила. Знаеш,че след инфлацията идва дефлация а с нея и неонацизма със откачен Лидер.
4
|
нерегистриран
14 февруари 2019, 09:26
8
-9
Мая Манолова ходи да проверява битовите условия на корумпираната Иванчева, Татяна Дончева се юрна да спасява Банева ...
Човек да се ненарадва на топлите връзки между кадрите на БСП и едри престъпнички!
Няма значение как ще приключи делото. На българският народ все по ясно лъсва каква престъпна организация е БСП!
3
RRR
|
нерегистриран
14 февруари 2019, 09:21
7
-1
Емииии...секретарско мислене..........плебейските гени са си до умиране.Роденото в катун рядко се откъсва от средата.
2
|
нерегистриран
14 февруари 2019, 08:29
11
-2
Абе тая Банева, много простичка и нахална бре...наглостта и глупостта нямат граници...
1
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 22:55
14
-4
Дончева, зарази си достойнството! С тази Банева си предаваш народа!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно