Финландската лаборатория за пробите на Гебрев: Не показват вещество, свързано с "Новичок"
бТВ се свърза с директора на  финландската лаборатория "Верифин", направила първите изследвания по искане на отровения през 2015 г. Емилиян Гебрев.
 
"Резултатите не показват вещество, което да има общо с "Новичок". Цялата информация, с която разполагаме за резултатите от тестовете е конфиденциална, затова не мога да ви дам повече детайли", каза проф. Паула Ванинен, директор на "Верифин".
 
Ден преди да се появят първите симптоми на отравяне, оръжейният търговец е бил на вечеря с полски и руски бизнес партньори. Това стана ясно след заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите, на която бяха изнесени данни за случая.
 
Разследването е за опит за убийство, каза след изслушването главният прокурор Сотир Цацаров.  Според него мотивите трябва да се търсят към момента на отравянето. Самият Гебрев също не бил посочил мотив.
 
Предстои да бъдат изискани всички лицензи, които засягат сделки за износ на оръжия към 2015 г., а анализ на британските власти ще изяснява с какво е отровен Гебрев.
 
Според данни на прокуратурата мъж на име Сергей Федотов, който е разследван като помагач при отравянето на семейство Скрипал, е идвал 3 пъти у нас през 2015 г.
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно