Четири трупа откриха в Нови Искър
25-годишен мъж е заподозрян, че е убил майка си, баща си, брат си и баба си с брадва
Четири трупа откриха в Нови Искър

Четворнотo убийство е извършено в къща, в столичния квартал "Нови Искър", снимка:Булфото

Четири трупа бяха открити в къща в столичния квартал "Нови Искър" в понеделник. Заподозрян за зверското убийство е 25-годишен мъж, който, според разследващите, е съсякъл с брадва майка си, баща си, брат си и баба си.

"Убити са бащата, майката, братът и бабата на лицето, което смятаме за извършител. Не можем да твърдим с категоричност кога е извършено деянието, тъй като все още нямаме никакви съдебно-медицински експертизи, които да установят точно какви са нараняванията. По първоначални данни четворното убийство е извършено с брадва. По първоначална информация лицето, което смятаме за извършител 2015-та, 2018-та и 2019 година е водено за психиатричен преглед при психиатър, но няма данни за същинско психично заболяване и за психиатрично лечение. Към настоящия момент нито прокуратурата, нито органите на МВР са уведомявани за някакви инциденти с участието на това лице или за някакви негови действия. Няма заведени дописки и досъдебни производства по отношение на него", заяви по време на брифинг по случая градският прокурор Емилия Русинова и допълни, че единственото, което със сигурност до момента е установено е, че убийството не е станало с огнестрелно оръжие, каквато първоначална информация бе разпространена, а с брадва.

По думите й сигнал за убийството е получен в СДВР в 10.30 часа в понеделник и е бил подаден от служители на Военна полиция, които потърсили бащата на заподозрения, който е военнослужещ.

Подробности по хронологията на събитията даде по време на брифинга директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев. По думите му колегите на бащата на задържания отишли да го търсят в къщата, в която са открити телата. Вратата отворил синът, който е заподозрян за зверството. Той бил във видимо неадекватно състояние. Когато военните го попитали къде са баща му и майка му, той отговорил, че са на погребение в Пловдив. Телефоните им обаче се чували да звънят от вътрешността на къщата и така те разбрали, че нещо не е наред. "Има данни да са заличавани следи на самото местопроизшествие. Извършителят е опитал да почисти кръвта. Най-вероятно мотивът е свързан с психичното състояние на извършителя. Младежът е безработен, но няма данни за финансови проблеми в семейството", посочи директорът на СДВР.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно