Правосъдният министър в оставка за апартамента си в "Изток":
Сделката е спрямо законите на страната
Цецка Цачева отказа да коментира обстоятелствата около придобиването на апартамент на занижени цени от втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов
Сделката е спрямо законите на страната

Цецка Цачева, министър на правосъдието в оставка, снимка: БНТ

Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя г-н Борисов да се завърне в България от Брюксел. Това коментира в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева. Тя припомни, че в петък сутринта е поискала да бъдат извършени проверки и установени фактите дали има отношения с фирмата продавач, както и произхода на средствата. Цачева допълни, че ще ползва годишния си отпуск, за да не пречи на проверките по случая, и подчерта, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са "споделили общата позиция"
 
"В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших", каза Цачева и допълни, че се е консултирала с нотариуси и адвокати, които са й обяснили, че закупуването на жилището й не е в нарушение на законите. "Да оставим проверката да установи кое как е", призова тя. "Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи". Така Цачева обясни и произхода на средствата за апартамента в квартал "Изток". Какво значи реална пазарна цена? Това е въпрос на договаряне между продавача и купувача. Има апартаменти и имоти, които са купени на по-ниска цена от моята. Нека да се произнесе проверката, аз нямам никакви притеснения, категорична бе Цецка Цачева. Тя заяви, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано. Не съм имала изобщо информация и знания кой, къде и как е купувал от тази фирма, заяви Цачева, запитана дали е знаела за апартамента на Цветан Цветанов в сграда на същия строител и в същия квартал и на Ваня Колева, която също подаде оставка в събота, както и на Вежди Рашидов. "Аз отговарям за себе си", повтори още тя.
 
Според Цачева вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.
 
На няколко пъти Цецка Цачева отказа да коментира обстоятелствата около придобиването на апартамент на занижени цени от втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов. "Не ме вкарвайте в схеми за мои разсъждения, аз коментирам лично поетите от мен действия и стъпки", каза отново Цачева.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
17
321
|
нерегистриран
25 март 2019, 16:41
0
-2
реалната цена на строителството е около 300 евро на квадрат отгоре всичко е печалба
16
Алооо ... Цацаров, жив ли си друже? Къде се дяна?
|
нерегистриран
25 март 2019, 13:51
8
0
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се е сдобил с два имота на възлови места в София за много по-ниски цени от реалните. Единият се намира на около 200 метра от ул. „Латинка“, приютила новодомеца Цветан Цветанов. Точно в този скъпарски район Георгиев е платил за апартамента си по 850 евро на кв. м. Проверка на Фрог показа, че за по-малко от 1500 евро на кв. м. посмъртно не можете да си намерите имот.
15
Беновска не пита!
|
нерегистриран
25 март 2019, 13:33
7
0
Огледалце, огледалце, я кажи сега, коя е най-красивата министърка на правосъдието на света?
14
Наглостта на баба
|
нерегистриран
25 март 2019, 11:00
7
0
До коментар [#13] от "нерегистриран":
Подвизите на Мама:

Бягащи затворници.
Срив в Търговския регистър.
Десетки хиляди забавени преписки в Агенцията по вписванията.
Калпави законопроекти, превърнати от парламента в калпави закони.

Няма сектор от дейността й, дето да няма голяма поразия сътворена от нея.
Последната /засега/ блондинка от черната серия. Включително и "кадърът" на ФАБ.

Pour le Mérite

1. Твърдо налагане на светлия цвят на косата /в правосъдието/
2. Работническият /и провинциален/ факултет /в онова което е останало от правосъдието след 9.9.44/
3. Посредствеността, службогонството и слагачеството към Партийния Идол
4. Превръщането на Храма на закона в общинския съвет /на Угърчин/

Няма читава администрация, останала в това което все още наричаме държава, без и ние вече да знаем ЗАЩО?

13
|
нерегистриран
25 март 2019, 09:41
10
0
Подвизите на Мама:

Бягащи затворници.
Срив в Търговския регистър.
Десетки хиляди забавени преписки в Агенцията по вписванията.
Калпави законопроекти, превърнати от парламента в калпави закони.

Няма сектор от дейността й, дето да няма голяма поразия сътворена от нея.
8
Престъпление и наказание
|
нерегистриран
24 март 2019, 22:50
21
-3
Ще разберете най- накрая, че прокуратура няма.Има само мутро- полицейска прослойка на държавна служба и разделен на поне две съд. Крайно време е някой да тегли чертата на сметката колко прокурорчета за какви пари се хранят като придворни пудели и за попита защо
7
Цацаров действай
|
нерегистриран
24 март 2019, 21:09
34
0
За Цецо е ясно - няма как бедното селско момче, завършило ВИФ и работило преди 2009 г. като обикновен милиционер за заплата 500 лева, към днешна дата да е милионер.

Както и да сборуваме депутатските му заплати за 10 години между 2009 и 2019. Чисто като депутат и министър той е взел през този период около 500 хл. лева. Около 100 хл. лева е получила и жена му като държавен служител. Стават общо 600 хл. лева за цялото семейство. В същото време са се грижили за три дъщери. Колкото да са били спестовни, дори само с банички да са закусвали, Цветанови поне половината от тази сума са похарчили за издръжка на семейството си. Могли са пряко сили да спестят максимум 200 хл. лева и то със страшни лишения - гладуване, дрехи втора ръка, лоши училища за децата и пр.

Никакви кредити, заменки и спестявания не могат да обяснят покупката на недвижим от държавни служители с минимална цена ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА. Нищо не може да обясни марковите костюми, обувки и вратовръзки за по два бона на кат, които Цветанов сменя почти всеки ден и тава се вижда от всички по телевизията, нито елитните училища на децата му. Пък който е прост, нека му верва...Емил Василев, Фейсбук


6
Мнение
|
нерегистриран
24 март 2019, 20:44
21
0
До коментар [#5] от "права е":
Сделката е според законите на страната, а морала е според правилата в Герб.

Не,не е права, има много сериозно нарушаване на закона!

Чл. 6. (1) Лица, заемащи висши публични длъжности по смисъла на този закон, са:
1. ...........................................
2. народните представители
3. министри,заместник министри
..............................................

Чл. 54. Облага е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги безплатно или НА ЦЕНИ, ПО-НИСКИ ОТ ПАЗАРНИТЕ, получаване на привилегия или почести, помощ, глас, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар, награда или обещание за избягване на загуба, отговорност, санкция или друго неблагоприятно събитие.
"ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВООбн. ДВ. бр.7 от 19 Януари 2018г."

К О Р У П Ц И Я!


5
права е
|
нерегистриран
24 март 2019, 16:28
23
0
Сделката е според законите на страната, а морала е според правилата в Герб.
4
Ох, успокоих се !
|
нерегистриран
24 март 2019, 15:39
11
0
Добре ,че жената посочи "политически коректния" отговор - без жокери/50 на 50 или "помощ от приятел"/.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно