Ветко Арабаджиев вече е в България, откараха го в ареста
Самолетът от Испания с издирвания по света и у нас хотелиер Ветко Арабаджиев, който бе задържан със съпругата му Маринела по обвинения за данъчни престъпления и пране на пари и предаден от испанските власти на българските, кацна на аерогара София след полунощ.
 
Бизнесменът пристигна под конвой при засилени мерки за сигурност и с белезници. Часове преди пристигането му на летище София имаше увеличено полицейско присъствие. Дойде и конвой на Съдебна охрана, за да го откара до ареста.
 
Арабаджиев ще бъде задържан за 72 часа от прокурор, а след това от обвинението ще настояват и за постоянен арест на бизнесмена пред Специализирания съд.
 
Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В София беше задържан и синът им Вълчо. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно