Близките на жертвите край Своге все пак ще получат по 50 000 лева
По 50 000 лева ще бъдат изплатени на наследниците на загиналите при трагедията край Своге, обяви изпълнителният директор на "Бул инс" Стоян Проданов. Решението на компанията е взето след среща с Комисията за финансов надзор. От компанията заявиха, че са надделели "моралните норми над юридическите изисквания".
 
Във вторник от Асоциацията на пострадалите при катастрофи алармираха, че само трима наследници са получили по 10 лева обезщетение. Претенциите на близките на загиналите ще бъдат уважени до 15 дни след предявяването им, обясни Крум Крумов от управителния съвет на "Бул инс": "Като екс грация това ще бъде плащане, което ще се извърши, без да се търси обезщетение".
 
Изплащането на 10 лева на част от наследниците е било формално заради акта на Комисията за финансов надзор, поясни Стоян Проданов: "Промени се това, че общественият натиск е достатъчно голям, уронва се престижа на компанията, на застрахователите като цяло, и ни карат ние да гледаме по-широко и по-дългосрочно на тези взаимоотношения".
 
Близките на загиналите и пострадалите при автобусната катастрофа имат право на обезщетение по "Гражданска отговорност", но тя е направена от друга застрахователна компания и изплащането на сумите може да започне след края на наказателното дело. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно