Испания ни връща Маринела Арабаджиева в четвъртък
Очаква се бизнесдамата да бъде екстрадирана у нас с полет от Мадрид
Испания ни връща Маринела Арабаджиева в четвъртък

Маринела Арабаджиева

Съпругата на хотелиера Ветко Арабаджиев - Маринела, ще бъде екстрадирана от Испания у нас на 30 май (четвъртък). Очаква се бизнесдамата да бъде върната у нас с полет от Мадрид.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през месец март, след като България ги обяви за международно издирване и издаде Европейски заповеди за арест още на 31 август м. г., когато при спецоперация в хотелите им - "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив бяха открити 10 млн. лева кеш. Тогава беше арестуван най-малкият син на семейството - Вълчо Арабаджиев. Той изкара в ареста близо 8 месеца и беше освободен под гаранция от половин милион лева. След ареста на сина им стана ясно, че Арабаджиеви са на почивка във Франция, а адвокатът им твърдеше, че те ще се завърнат до дни в България. Това обаче така и не се случи. Специализираната прокуратура им повдигна обвинения задочно за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари.

На 4 май Ветко Арабаджиев бе върнат в България от испанските власти. От летище София той беше отведен директно в следствения арест.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно