Маринела Арабаджиева остава в ареста
Маринела Арабаджиева остава в ареста. Според Специализирания наказателен съд има реална опасност тя да избяга зад граница или да извърши друго престъпление.
 
В четвъртък бизнесдамата беше екстрадирана от Барселона, където се укриваше, заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев. Той беше конвоиран у нас в началото на месеца и все още е в ареста. Двамата са обвинени в пране на пари и участие в организирана престъпна група. Защитата на Арабаджиева поиска по-лека мярка - домашен арест, заради влошено здравословно състояние на обвиняемата. Искането обаче не беше уважено. В залата Арабаджиева се разплака и заяви, че вярва, че невинността им ще бъде доказана. "За първи път съм в такава институция. Надявам се да се докаже невинността ми – на мен и на съпруга ми. Невинна съм. Минахме през целия ад на екстрадицията", заяви през сълзи Арабаджиева след решението на съда. "Ние бяхме поставени в патова ситуация. Не бяхме призовани по делото, иначе щяхме да се явим", каза Арабаджиева във връзка с твърденията на прокуратурата, че са се укривали заедно с мъжа й Ветко Арабаджиев. Въпреки че 6 месеца съпрузите бяха издирвани, Маринела декларира пред съда, че ако сега излезе на свобода, няма да избяга в чужбина, тъй като в България има четири деца и петима внуци. Бизнес дамата изтъкна пред съда, че е успешен човек. "Вижте какво постигнах за кратко време в хотел "София", в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка", каза Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал "Лозенец".
 
"Определено има двоен аршин на прокуратурата, защото има множество дела за данъчни престъпления, за които хората не се задържат, а им се дава възможност да си платят задълженията. Всяко неоснователно лишаване от свобода считам, че е репресия", каза адвокатът на Маринела Арабаджиева Ина Лулчева.
 
"Това е защитна теза на г-жа Арабаджиева. Това не е вярно. Напротив. Същият подход е и към останалите обвиняеми, а именно спрямо тях беше взета такава мярка, която те понастоящем търпят", заяви прокурорът Кирил Пейчинов. 
 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно