След сигнал от митрополит Антоний
Прокуратурата претърсва две нотариални кантори в столицата
Разследват се престъпления, свързани с църковни имоти
Прокуратурата претърсва две нотариални кантори в столицата

Прокурори и следователи претърсват нотариална кантора на бул. Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата, снимка: в-к "24 часа"

Софийската градска прокуратура (СГП) ръководи действия по претърсвания и изземания в две нотариални кантори в столицата, съобщиха от държавното обвинение. Полицаи пазят входа на нотариална кантора на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Граф Игнатиев", съобщи в-к "24 часа".
 
Тези процесуално-следствени действия са в рамките на образувано досъдебно производство за данъчни престъпления - чл. 255 от НК, длъжностни престъпления по чл. 282 от НК, документна измама - престъпление по чл. 212 от НК и пране на пари- престъпление по чл. 253 от НК, уточняват от СГП.
 
Разследването е започнато на 18.06.2019 г. по жалба  от митрополит Антоний, представляващ  Българска епархия в Западна и Средна Европа към Българска източноправославна църква, и предметът му обхваща разпоредителни сделки с имоти, собственост на Българската Православна църква.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
Да
|
нерегистриран
10 юли 2019, 15:27
0
0
Като гледам снимките, много добре стопанисван имот.
3
Боже! Само на теб вярвам
|
нерегистриран
09 юли 2019, 17:38
6
-5
Но как да си помогне човек?!!!
Как се стигна до това положение, питам аз и отговор не чакам.
2
RRR
|
нерегистриран
09 юли 2019, 15:34
16
-6
Е, държавните подаръци са най-сладки.Харизаха стотици милиони на файтон хора.
1
върнете дър жавния нотариат!
|
нерегистриран
09 юли 2019, 14:40
29
-12
Откакто е въведен частния нотариат правната сигурност е свирепо ударена. Няма никаква гаранция, дали жилището ти няма да бъде продадено-без да разбереш, или дали ако купиш-накрая няма да се окаже,че не си купил нищо-и си имаш скъпа и ненужна хартийка с гръмки фрази(а при нищожност-нотарито пари не връща, страните се съдят помежду си). Не се знае, дали ако наследяваш, няма да се окаже,че някой непознат не е междувременно обявил фалшиво завещание-"саморъчка", и заграбил имотите ти-които са ти бащиния-по наследство, или дали с "констативка" не си се оказал безимотен.

Повече доверие имам на кварталното казино,или на врачка на гарата, отколкото в правната сигурност из нотариалните кантори.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно