Продължава подкрепата за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор
Следователите от Националното следствие, прокурори и служители от Окръжната и Районната прокуратура в Русе са поредните, които изпратиха становища до ВСС
Продължава подкрепата за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор
Още по темата
Подкрепата за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор продължи и в понеделник. 
 
Зам.-главният прокурор получи подкрепата на следователите от Националната следствена служба (НСлС). "Гешев има 10 годишен стаж като следовател. Познава проблемите и отговорностите на професията, поради което очакваме в концепцията му да залегнат конкретни ангажименти за развитието и използването в максимална степен на капацитета на следствието и в частност на НСлС", пишат до кадровиците разследващите най-тежките престъпления и инциденти следователи. 
 
Прокурорите от Окръжната и Районната прокуратура в Русе, както и служители от администрацията, също изпратиха позиция до Пленума на кадровия орган, в която "изразяват категорично несъгласие с опитите за оказване на натиск над членовете на ВСС при вземането на решение за избор на Главен прокурор, чрез органирани улични протестии нарущаване на обществения ред". "Възприемаме подобно поведение като недопустимо вмешателство в работата на съдебната власт и смятаме, че то не трябва да влияе на решенията на ВСС", пише още в позицията.  
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
15
Цеци
|
нерегистриран
30 юли 2019, 09:28
10
0
Върнахме се през 80-те години, когато всички трябваше да гласуват за една единствена партия, която имаше своя член 1 от Конституцията, която й гарантираше избора и който не гласува, имаше проблеми. Сега ситуацията е същата и тя се организира от един пребоядисал се Червен Главен, който прилага Сталинските методи, за да наложи свой наследник, който ще му осигури недосегаемост следващите 7 години. Фактът, че се тиражира такава организирана и насилена подкрепа, означава, че послушното момче трябва да седне на всяка цена на главния стол и да продължи директивата на член 1. Сега можете да изтриете коментара. Цензурата го налага, а вие сте й тотално подчинени.
14
|
нерегистриран
30 юли 2019, 00:38
11
0
Много ми е чудно колко от подписалите... служители в администрацията:)) познават лично кандидата и как така им се заформи убеждението, че трябва да го подкрепят или пък, че имат в по-голяма степен право на мнение от тези на улицата, които не са съдебни служители и не го подкрепят... За подписалите прокурори дори не питам... Голяма част от вас също са го виждали само на картинка и лично аз изразявам "категорично несъгласие с опитите" такива като вас да бъдат представяни за лицето на гилдията, защото вярвам, че достойният прокурор е нероболепен, неманипулируем, не е страхлив и жалък в кариерния си устрем, има усещане за собствено достойнство и упражнява достойно правомощията си, като съзнава обществената отговорност, с която е натоварена професията, а не мишкува пред личните интереси на силните на деня. Тичайте пред вятъра, имената ви остават.
12
RRR
|
нерегистриран
29 юли 2019, 18:19
11
-4
Няма начин, ще станат за смях.
11
Въпросче
|
нерегистриран
29 юли 2019, 18:16
11
-3
А списък на лицата, подкрепили кандидатурата му, ще се публикува ли?
10
Каква е целта
|
нерегистриран
29 юли 2019, 18:05
11
-3
на продължаваната подкрепа, при положение, че единствен кандидат?
9
незапознат
|
нерегистриран
29 юли 2019, 17:31
9
-4
До коментар [#8] от "нерегистриран":
Ох, миличките ми те тролчета! Боли, а?!?!?
Свиквайте, сега се почва!

А кога да очакваме да пращат джипката по адреси при негативен коментар?
Нали знаеш-пуска се айпи трейс, локализира се адреса, и от близкото РПУ пращат екипа за задържане.
8
|
нерегистриран
29 юли 2019, 17:16
5
-7
Ох, миличките ми те тролчета! Боли, а?!?!?
Свиквайте, сега се почва!
7
ВКП-БКП-КПСС-ДКМС
|
нерегистриран
29 юли 2019, 16:52
12
-4
Една номинация,една цел. Всичко за идеята (командата) в изпълнение на повелята: "М.чк.й"
6
RRR
|
нерегистриран
29 юли 2019, 15:48
11
-5
Ох, яко триене.Не ви отърва, че ЯОП не ближе Гешев ли.
3
|
нерегистриран
29 юли 2019, 13:35
15
-4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно