Разбиха наркомрежата за десетки милиони на Радо Ланеца
Антимафиоти и Спецпрокуратурата удариха голяма група за разпространение на наркотици. Задържани са 8 души, като част от тях са дилъри високо в йерархията. Други са обявени за общодържавно издирване, като сред тях е и лидерът Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца.
 
Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. Разследващи определят тази в крайдунавския град като огромна с над 1500 растения. Арести и обиски са извършени в София, Пловдив, Бургас, Русе и Димитровград.
 
Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство. Това съобщи за Нова телевизия Иван Гешен, зам.-главен прокурор.
 
Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители.
 
Какво се знае за тартора на бандата на Радо Ланеца? 
 
Наркомрежата му е сочена за най-голямата у нас, със стотици участници по веригата навсякъде на наша територия. Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни". Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.
 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно