Полицаите от Перник и Ловеч, както и прокурорите от Смолян също подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор
Единодушието на Прокурорската колегия относно номинацията му е ясен знак, че е достоен за обединяващата фигура на новия Главен прокурор, смятат магистратите от родопския град
Полицаите от Перник и Ловеч, както и прокурорите от Смолян също подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор

Зам.-главният прокурор Иван Гешев

Служителите на ОДМВР-Перник, ОДМВР-Ловеч и прокурорите от Районната прокуратура в Смолян също подкрепиха номинацията на Иван Гешев за следващ главен прокурор. Преди тях ръководствата на десетки областни дирекции на МВР в страната, както и стотици прокурори, следователи и съдебни служители вече депозираха в администрацията на Висшия съдебен съвет (ВСС) становища и позиции в подкрепа на зам.-главния прокурор в процедурата за избор на нов "обвинител №1".

"Считаме, че именно членовете на Прокурорската колегия, избрани с пряк избор измежду нас - действащите прокурори, познават детайлно нуждите ни и отговарят на очакванията ни за решаване на проблемите по места, поради което се ползват с нашето доверие. Тяхното единодушие относно номинацията на г-н Гешев е ясен знак, че за обединяващата фигура на новия Главен прокурор достойният кандидат е именно г-н Гешев. В последните няколко години същият безспорно показа компетентност и категоричност при отстояване позицията на Прокуратурата на РБ по делата със значим обществен интерес - качества, които настоящият Главен прокурор наложи като пример за достойно поведение и които сме убедени, че г-н Иван Гешев притежава и ще продължи да проявява в качеството си на Главен прокурор на Република България. Подкрепяме решението на колегите от Прокурорската колегия на ВСС и апелираме към членовете на Пленума на ВСС да направят своя избор по съвест, достойно и професионално", пише в становището на магистратите от Смолян.

В своите позиции до ВСС полицаите от Перник и Ловеч определят Гешев като "доказан професионалист" и също настояват членовете на кадровия орган да му гласуват доверие за отговорния пост.

"Наложеният стил на екипна работа и взаимодействие, съчетани с последователност, компетентност и твърдо отстояване на върховенството на закона дава необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР. Господин Гешев се е доказал като професионалист и изключителен авторитет, който би се справил с позицията на Главен прокурор", смятата полицаите от Ловеч.

"Позицията ни се основава на безпристрастно и обективно мнение, което е сформирано от взаимодействие със структурите на Специализираната прокуратура, под ръководството на г-н Гешев, настоящ зам.-главен прокурор и постигнатите впечатляващи резултати в противодействието на организираната престъпност и разследването на престъпления с широк обществен отзвук" , мотивират подкрепата си за номинацията на Гешев от ОДМВР-Перник.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
17
Тошко
|
нерегистриран
04 септември 2019, 14:34
5
-3
И колегите от Смолян се излагат. Голямо подмазване, голямо нещо. Явно тези "качества" бързо се придобиват от редовите прокурори, които за жалост имат за втори мандат такъв окръжен шеф. За щастие в дописката им липсват подписи, което означава, че етрябвало да се угоди на началството с нежелание. Прокурори, стига сте се излагали заради един никаквец, който няма да стане главен, а дори да стане, няма да е за дълго, защото е абсолютно непригоден за тази длъжност. Поредната глупава прищявка на един дебел и тъп бизнесмен!
16
Магистрат
|
нерегистриран
04 септември 2019, 10:34
6
-5
Друго е чудно.99% от подкрепящите изобщо не са виждали Гешев и хабер си нямат от работата му, но здраво подкрепят с някакви клишета.Както едно време заклеймяваха писатели и поети.На принципа-не съм чел книгата, но трябва да бъде забранена.
15
|
нерегистриран
04 септември 2019, 07:35
6
-5
Подкрепата от страна на срасналата се с престъпността милиция(например фалшивия паспорт на Куювич, издаден от милицията, случаят от КАТ София област с фалшивите шофьорски книжки от тази година, пребиваните граждани-например в метрото от милицията, и после на съд пращани пребитите) е аргувент лицето да не бъде избрано за Главен прокурор.

Изумително: милицията от Ловеч с нарочна декларация-ама може ли такъв цинизъм. Къде е деклрарацията на милицията против техния колега-бандит, който през 2012г уби Ива на 25 г от Ловеч?! Колко милиционера от РДВР Ловеч са арестувани заради случая с убитата Ива през 2012г-НУЛА. Има подаваше множество жалби и то милицията,че милиционер я преследва и заплашва, и по жалрбите на Ива не се работеше. Последната жалба на Ива е часове преди сганта от милицията да я убие. И до ден днешен не са арестувани милиционерите, които при подадени жалби нито защитиха Ива, нито работиха по случая. При такъв бругален случай трябваше всички милиционери от ловеч да бъдат уволнени-вклч и незапознати със случая-при хилрургическа операция се отстранява и здрава тъкан. Подкрепата от Ловеч говори страшо негативно. Тя е аргумент лицето да не бъде избрано.


Един Главен прокурор следва да е независим, вклч и от милицията. Не е правова държава, при която милиция и прокуратура са заедно, това е държава, при която противникът са гражданите. Милиция и прокуратура и служби срещу гражданите, и против правото. Това се случва.


14
00
|
нерегистриран
03 септември 2019, 23:05
5
-5
До коментар [#13] от "наказателен съдия":
Kоментарът е бил маркиран като спам от модераторите.
За "Гешов" не знам на какво ниво е. Ама, за главен прокурор вече има зададено ниво на "...интелигентност,култура и първите 7 години възпитание...", което би следвало ПОНЕ, да се поддържа! Нали?! И ако се предлага човек, който очевидно не е на това ниво, а и не може да го достигне, какво се цели - например, УМИШЛЕНО УНИЖАВАНЕ НА ПРОКУРАУРАТА, КАТО ИНСТИТУЦИЯ ?! И ако цялата колегия във ВСС се съгласява/примирява - защо, БЕ ?!
9
|
нерегистриран
03 септември 2019, 22:13
7
-5
Триете защото истината не ви изнася, но все тая.И вас ще ви изтрият октомври, че може и преди това!
8
|
нерегистриран
03 септември 2019, 21:23
6
-5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7
*****************************************************************************************
|
нерегистриран
03 септември 2019, 20:21
6
-5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4
112
|
нерегистриран
03 септември 2019, 17:04
14
-5
Баба ми също каза, че момчето било много добро и пита как може да се включи в някоя от петициите, иначе щяла да скача пред ВСС, да размахва розови помпони и да скандира "Гешо" до припадък, докато се проведе изборът. Моля ви, дайте идея за подписката, че само баба знае рецептата на домашната лютеница и царската туршия и ако се стигне до присъствени инициативи, зимнината е под въпрос.
3
Стар кинопреглед
|
нерегистриран
03 септември 2019, 15:47
16
-6
Тия не минаха ли вече, бе
2
|
нерегистриран
03 септември 2019, 15:45
16
-6
Не искам да се включвам в общия хор срещу Гешев - явно има качества. Колеги - с тези декларации пресолихте тотално манджата. Мнение за него могат да имат хора, които са работили с него. Гешев е работил в Столична следствена, СРП, СГП, СП и ВКП, където пак е отговарял за СП. От полицията - работил е със СДВР и ГДБОП и ГДНП. Това са институциите, които могат да имат обективно становище за него. Другите просто няма как да знаят дали той е това, което твърдят в декларациите си. В същото време силно ме притеснява липсата на позиция от ВКП и СГП.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно