За укриването на Димитър Желязков - Очите
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев
Макар и обвиняем, Бенчев ще участва в предстоящите местни избори като водач на листа
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев

Бенчо Бенчев

Районна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев, обвинен за подпомагане на Димитър Желязков - Митьо Очите, да избегне наказателно преследване, както и за държане на боеприпаси без разрешително, и без да е взел необходимите мерки за сигурност. Това съобщиха магистратите в четвъртък.
 
В същото време, въпреки че е обвиняем, Бенчев ще участва в местните избори като водач на листа, от местната коалиция "Ние, Гражданите". След скандала с укриването на Очите, той бе отлюспен от БСП, с чиято подкрепа бе избран за заместник-председател на общинския съвет на Бургас. Това обаче не го отказа отново да атакува властта и той поведе листа за настоящия местен вот, уточнява "Труд".
 
Прокуратурата съобщава, че Бенчев е обвинен за това, че в периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал Митьо Очите да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от град Солун, Република Гърция, през границата между Република Гърция и Република Турция, до град Истанбул. За периода 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел "Рамада", която била резервирана на името на Бенчо Бенчев – престъпление по чл.294, ал.1 от НК.
 
Бенчо Бенчев е обвинен и за това, че на 05.08.2018 г.в град Бургас, в дома си, в спално помещение е държал 57 броя фабрични патрони, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ), без да има за това разрешително, изискуемо съгласно ЗОБВВПИ – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно