Арестантът Николай Димитров взема 4-и мандат в Несебър с 60%
Около 60% от жителите на Несебър са гласували за независимия кандидат за кмет, подкрепен от БСП, Николай Димитров. Опонентът му Атанас Терзиев (ГЕРБ) е взел 40%. Данните са неофициални от щабовете на кандидатите. Според тях още на първи тур арестантът Димитров спечели четвъртия си мандат като кмет на Несебър.
 
Димитров бе задържан и откаран под конвой до ареста в София след акция на спецпрокуратурата и ГДБОП заради сигнали за купуване на гласове. ЦИК даде разрешение той да бъде разследван, но запази правото му да остане кандидат за кмет.
 
Основният въпрос в неделя, който хората си задаваха, бе ще повлияят ли на вота арестите на Николай Димитров и още петима, обвинени в купуване на гласове. Срещу тях бе повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. В деня за размисъл бе задържан и кандидатът за общински съветник Костадин Нищелков. Той също е с обвинения за участие в организирана престъпна група (ОПГ), ръководено според разследващите от Николай Димитров.
 
"Спокойни сме, сигурни сме в победата на нашия кандидат", каза около 15 ч вчера съпругата на Димитров - Нури.  
 
Градът показа пълна мобилизация и към 17,30 ч регистрира най-висока активност в Бургаска област - 63,3%, според данни на ЦИК. 20 289 са жителите в община Несебър, една от най-богатите в страната, които могат да упражнят своя вот на кметските избори.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно