Полските власти задържаха мъж, заподозрян за шпионаж в полза на Русия
Агенцията за вътрешна сигурност на Полша е задържала мъж, заподозрян за шпионаж в полза на Русия, съобщи полското радио, позовавайки се на говорителя на ресорния министър, координиращ работата на полските спецслужби, Станислав Жарин.
 
"В хода на работата на Агенцията за вътрешна сигурност бе задържан мъж, на когото са повдигнати обвинения. След това са извършени обиски, които послужиха за основание за две допълнителни обвинения - за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, и използване на фалшиви документи", се казва в изявлението на говорителя.
 
Канцеларията на главния прокурор на Полша е повдигнала обвинения срещу мъжа, назован само като Пьотър С., включващи работа за чуждо разузнаване и незаконно притежание на оръжие.
 
Мъжът, който е полски гражданин, бе задържан в петък от полските спецслужби. Извършени са също обиски на жилища на хора, които са били в контакт със заподозрения, където са намерени още едно огнестрелно оръжие и боеприпаси. Според говорителя на министъра следователите вече разполагат с доказателства за сътрудничество на заподозрения с руското разузнаване.
 
Прокуратурата е постановила той да остане в ареста за срок от три месеца.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно