Осъден на доживотен затвор иска на свобода, защото "умрял" няколко пъти при медицинска процедура
Затворник, осъден за убийство твърди, че трябва да бъде освободен, тъй като е "умрял" по време на медицинска процедура и така на практика е излежал доживотната си присъда, предава британската медия Sky News. Съдът е отхвърлил иска му, понеже ако мъжът можел да го отправи, то би следвало още да е жив.
 
Бенджамин Шрайбер е осъден на доживотна присъда за убийство през 1997 г. и оттогава е зад решетките. Той твърди, че сърцето му е спряло пет пъти по време на престоя му в болница през 2015 г. По-рано той подписва молба, според която не трябва да бъде реанимиран, ако сърцето му спре. Медицинските служители се обадили на брат му в Тексас, САЩ, който им е казал да дадат на Шрайбер нещо за успокояване на болката, ако той изпитва такава и да изпълнят молбата му, без да се опитват да го спасяват. Докторите в последствие са използвали медикаменти срещу щетите от камъни в бъбреците.
 
Шрайбер твърди, че е осъден да лежи в затвора до края на живота си, "не плюс един ден". Той е поискал да бъде освободен през 2018 г., но съда е отхвърлил молбата му. "Шрайбер или е жив, в който случай той трябва да остане в затвора, или мъртъв и в такъв случай неговото искане е съмнително", се казва в изявлението на съда.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно