След вълната от слаби резултати в конкурса
Класираха на косъм кандидатите за съдии по вписванията
Дванадесет от обявените четиридесет и четири места остават незаети
Класираха на косъм кандидатите за съдии по вписванията

Министерството на правосъдието публикува класирането на кандидатите за съдии по вписванията в обявения тази година конкурс.

Сободните места в конкурса са 44 и се намират в Софийския районен съд - 4, както и в районните съдилища в Бургас - 3, в Нови Пазар - 2, в Пловдив -2, в Лом – 2, по едно свободно място в Гоце Делчев, Петрич, Айтос, Карнобат, Варна, Девня, Оряхово, Дряново, Севлиево, Генерал Тошево, Русе, Луковит, Тетевен, Троян, Пещера, Перник, Чепеларе, Гълъбово, Търговище, Попово, Хасково, Харманли, Шумен, Елхово, Ихтиман, Самоков, Нова Загора, Асеновград, Никопол, Плевен и Сливница.

Още след като премина първата част – писменият изпит – на желаещите да заемат едно от изброените свободни места, стана ясно, че конкурсът не преминава особено успешно, тъй като повечето явили се на теста кандидати получиха двойки. Първоначално 706 юристи пожелаха да се явят на изпитите за съдии по вписванията, по-късно обаче 111 от тях се отказаха от надпреварата. Изискването по регламент за тези, които успешно са издържали всички изпити е, оценката от теста на всеки кандидат да е над 4,50. След което следва устен изпит, на който кандидатите могат да получат най-малко 4,00.

Сега обаче се оказва, че местата, които ще бъдат запълнени са тези в столицата, Бургас, Пловдив, Перник, Айтос, Ихтиман, Луковит, Петрич, Девня, Варна, Гоце Делчев, Харманли, Генерал Тошево, Самоков, Пещера, Тетевен, Оряхово, Елхово, Нова Загора, Плевен, Русе, Сливница, Търговище, Хасково и Чепеларе.

След вълната от слаби резултати на кандидатите, незапълнени ще останат две места в Лом, и по едно в районните съдилища в Нови пазар, Карнобат, Дряново, Севлиево, Троян, Гълъбово, Попово, Шумен, Асеновград, Никопол.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно