Арест в КАТ Велико Търново за източване на ДДС чрез регистрации на камиони
В КАТ Велико Търново и в още три звена на Пътна полиция в Централна България започват проверки, съобщиха от дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Причината са порочни практики за регистрации на камиони, които са в чужбина, но се регистрират у нас, за да се избегне плащане на ДДС.
 
По тази схема във Велико Търново беше предотвратена регистрация на 15 камиона и ремаркета. В ареста за 24 часа е началникът на сектор "Регистрации" Пламен Демирев. Все още не му е повдигнато обвинение. 
 
Той е покровителствал фирма от село Поликраище и е оказвал натиск върху подчинените си да регистрират стари камиони, чиито регистрационни табели след това се свалят и изпращат за нови или все още непроизведени камиони в Гент, Белгия, посочи старши комисар Стефчо Банков, директор на Вътрешна сигурност в МВР: "На практика се регистрират фантоми, тъй като те не съществуват, като пред службите на КАТ са предоставени стари, вече регистрирани в България с подменени табели".
 
По тази схема във Велико Търново е предотвратено източване на 400 хил. лв. ДДС, заяви окръжният прокурор Христо Христов и обясни схемата: "Да се избегне ДДС и втората страна - да се регистрират камионите без да идват в България".
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно