Условна присъда за британка за фалшиво обвинение в изнасилване
19-годишната британка, която в края на миналата година беше призната за виновна в лъжливо обвинение, че 12 израелски младежи са я изнасилили, беше осъдена днес от кипърски съд на четири месеца условно с тригодишен изпитателен период, съобщава кипърското издание "Филелефтерос". Тя ще трябва да плати и 148 евро за съдебните разноски.
 
Момичето беше арестувано, след като полицията обяви, че тя е оттеглила показанията си, че израелските младежи са я изнасилили в хотелска стая в курорта Агия Напа в средата на юли.
 
Пред съда обвиняемата заяви, че е оттеглила показанията си под натиск от полицията след многократни разпити без адвокат. Прокуратурата и съдът не приеха това обяснение. Пред сградата на съда десетки жени протестираха в защита на британката, като издигнаха плакати, с които декларираха, че ѝ вярват. В защита на обвиняемата пристигнаха и активистки за защита на правата на жените и от Израел.
 
След като обвиняемата беше призната за виновна на 30 декември, британското външно министерство заяви, че делото повдига сериозни безпокойства.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно