След акция срещу битовата престъпност във Врачанско
Незаконно оръжие и нелегален тютюн хванаха в Малорад
МВР и прокуратурата започват операции и в други части на страната
Незаконно оръжие и нелегален тютюн хванаха в Малорад

Започват операции на МВР и прокуратурата срещу битовата престъпност в цялата страна. Действията на службите са с цел противодействие срещу дребните престъпления, като кражби и грабежи. Акциите са свързани с разпоредените от главния прокурор Иван Гешев мащабни мерки за борба с битовата престъпност и проверка на всички криминално проявени лица с две и повече досъдебни производства и изпълнението на мерките им за неотклонение. В операциите попада и контролът от страна на специализираните институции. 

Тази сутрин екипи на жандармерията блокираха врачанското село Малорад. Операцията се проведе под наблюдението на Окръжна прокуратура във Враца. В хода на действията са претърсени адреси на хора, за които се знае, че са свързани с различни престъпления.

Проверени са 107 автомобила и 130 лица, като са съставени 17 акта и 13 фиша по Закона за движение по пътищата. Образувано е бързо полицейско производство за незаконно притежание на оръжие, както и досъдебно производство за съхранение на тютюн без български акцизен бандерол. Иззети са 30 кг тютюн.

Акцията в селото е преминала без напрежение.

Главният прокурор Иван Гешев разпореди мащабните мерки срещу битовата престъпност след убийството на 18-годишната Андреа от Галиче. Момичето беше убито по особено жесток начин. Задържан като извършител беше 17-годишен, който е криминално проявен. По-късно младежът направи пълни самопризнания.

А след среща при премиера Бойко Борисов с главния прокурор Иван Гешев и бащата на убитата Андреа – Асен Руменов стана ясно, че министър-председателят е разпоредил да се направят промени в закона, с които да се сложи край на по-леките присъди за непълнолетните убийци. Текстовете ще бъдат изготвени от народните представители на ГЕРБ, като се очаква в най-скоро време те да бъдат внесени в деловодството на Народното събрание.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно