Никой не иска да стане главен секретар на ВСС заради страх от кадровиците
С особени трудности е намерен служител, който временно да заеме поста до избирането на титуляр -– главният експерт от правната дирекция Васил Пеловски
Никой не иска да стане главен секретар на ВСС заради страх от кадровиците

Никой не иска да заеме поста на главен секретар във Висшия съдебен съвет (ВСС). Това стана ясно на заседанието на Пленума на кадровия орган в четвъртък, когато бе гласувано освобождаването на настоящия и.ф. главен секретар Николай Найденов.

Трудностите при намиране на кандидати да заемат този пост започнаха още след пенсионирането на Димитър Тончев. Последва дълъг и тежък конкурс, който бе спечелен от Силвия Илиева. Тя обаче не издържа дълго и през 2019 г. напусна преждевременно. След нейната оставка, избраният от ВСС за и.ф. главен секретар отказа да поеме тази отговорност. На нейно място временно бе назначен Николай Найденов, който обаче също сега е поискал да бъде освободен, тъй като си е намерил друга работа. Пленумът уважи молбата му.

Дебат по повод оставката на Найденов все пак имаше, тъй като се оказа, че почти всички служители, с които е било разговаряно с молба да го наследят са отказали. Причина, по думите на представляващия ВСС Боян Магдалинчев, била "страх" от кадровиците. "Изĸлючитeлнo тpyднo нaмepиx чoвeĸ, ĸoйтo дa дaдe cъглacиe вpeмeннo дa e глaвeн ceĸpeтap. Πpичинaтa зa тoвa e в нac, xopaтa, нa ĸoитo пpeдлoжиx, изпитвaxa cтpax дa зaeмaт тaзи длъжнocт", посочи Магдалинчев.

В крайна сметка единственият, който след тежки преговори се е съгласил да стане временен главен секретар на ВСС е Васил Пеловски – главен експерт в правната дирекция. Пленумът гласува единодушно назначаването му и се очаква да обяви нов конкурс за титуляр на поста. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
8
ВССар
|
нерегистриран
31 януари 2020, 20:53
6
0
Чудя се на магистратите, докога ще търпят собствения им кадрови орган така явно да се подиграва с тях. За служителите е ясно-нормалните си отиват, накрая ще останат само пълните неудачници.
6
112
|
нерегистриран
31 януари 2020, 12:19
16
0
"Никой не иска да стане главен секретар на ВСС заради страх от кадровиците". 'Що страх - може пък да е погнуса?!
3
|
нерегистриран
30 януари 2020, 20:02
37
-1
Да си правят сметка какво представляват . От КАК бягат , от администрацията им бягат …..
1
RRR
|
нерегистриран
30 януари 2020, 14:52
42
-1
Да не е луд някой да обира парсата заради творбите на двете дузини.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно