Проверяват крил ли е ген. Стойков документи за Десислава Радева
Докато на командващия ВВС не бъде повдигнато обвинение, той остава на поста си, уточни военният министър Красимир Каракачанов
Проверяват крил ли е ген. Стойков документи за Десислава Радева

Командващият ВВС ген. Цанко Стойков

Служебна проверка във ВВС, която да установи дали командващият ген. Цанко Стойков е дал всички документи, поискани от КПКОНПИ за съпругата на президента Десислава Радева, е поискал вицепремиерът Красимир Каракачанов от началника на отбраната ген. Андрей Боцев.

Проверката трябва да даде яснота какво точно е искала Комисията във връзка с назначението на Радева като пиар на ВВС и дали генералът е укрил документи. Докато на ген. Стойков не бъде повдигнато обвинение, той остава командващ на ВВС, стана ясно от думите на Каракачанов.

Вицепремиерът подчерта важната роля на генерала при договарянето на сделката за самолетите F-16.

Припомняме, че преди дни прокуратурата разпространи запис от телефонен разговор, в който се смята, че участва действащият президент. Аудио файлът е направен със специални разузнавателни средства (СРС). В него се предполага, че се чува гласът на държавния глава Румен Радев, който обсъжда с командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков проверка на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за назначаването на съпругата на президента Десислава Радева за пиар на ВВС през 2014 г.

Огласеният от пресцентъра на държавното обвинение запис е придружен от постановление за спиране на наказателно производство от 23 януари тази година. От документа не става ясно срещу кого е образувано разследването, но се уточнява, че СРС-та са прилагани спрямо Цанко Стойков.

Освен телефонния разговор между Радев и Стойков, прокуратурата разпространи още два записа. За тях може да се предположи, че са направени в кабинет. Обвинението уточнява единствено, че "най-вероятно" се водят между служители на военната авиация.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно