Георги Близнашки: Президентът прави всичко възможно да разделя нацията

Оценката на бившия служебен премиер Георги Близнашки за ситуацията в обществото е, че то е дълбоко разделено, а държавният глава с поредицата свои обръщения към гражданите нажежава напрежението.

 Изявлението за снемане на президентското доверие от правителството на Борисов, според Близнашки, е опасно за демокрацията в България.

Проф. Близнашки упрекна Румен Радев, че е повдигнал въпроса за дебат за прокуратурата в момент, когато е протичал изборът на Главния прокурор, но изрази задоволство от провала на противниците на Иван Гешев. Близнашки беше категоричен, че прокуратурата не може да се извади от съдебната власт. Този дебат отдавана е приключил, заяви той.

Като юрист, гостът в студиото защити питането на Главния прокурор към Конституционния съд относно имунитета на Президента. Добави, че президентският имунитет не е абсолютен.

Близнашки похвали действията на прокуратурата в последно време

"Прокуратурата работи на високи обороти и това вече дава резултати. Тя заслужава цялата подкрепа на обществото. Дойде момент, отвъд който търпимостта ( към престъпността - бел. ред.) е невъзможна", каза Близнашки.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно