Дискусия по повод писмо на администратори на КТБ за идеята за ново специално законодателство, целящо освобождаване на синдиците на КТБ не само от държавни такси, но и от разноски и хонорари на адвокати
Създадена от lawyer from bank на 10 октомври 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
2
Петър
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 18:09
1
-4
Измамата КТБ продължава, това е, и главният виновник се крие в Сърбия.
1
Марко
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 16:50
2
0
Некой е "объркал рейса" ми се струва! :)

Правни консултации и мнения от магистрати за КТБ и т.н. е трудно да бъдат получени тук.
А темата,според мен е абсолютно безсмислена ,защото на практика това което се обсъжда няма да бъде допуснато дори и частично поради партийни и др. причини...
lawyer from bank
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 12:37
0
0
Във връзка с обявената новина в някои медии, че бившите изпълнителни директори на КТБ и някои администратори, бидейки ответници по множество дела, образувани от синдиците на КТБ срещу тях за причинени вреди, искам да поставя на дискусия следното, отчитайки че се запознах собствено с текста на писмото до омбудсмана Мая манолова и Председателя на Висшия адвокатски съюз – Ралица Негенцова- нито една медия не обръща внимание на факта, че едно такова първоинстанционно дело е вече загубено от КТБ. Всъщност акцента на писмото е друг, като юридическите теми и заключенията от това писмо, които са важни, са две:

- някой в тази страна, бидейки страна в един граждански или търговски съдебен процес трябва да плаща на фиска и на бюджета на съда държавните такси за такива дела, както и някой трябва да плаща на адвокатите по такива дела, включително и в случаите на служебно назначени такива от съда/адвокатурата;

- колкото са тези образувани дела - толкова дължими хонорари на адвокатите на КТБ се плащат на избраните от синдиците на КТБ или се обещава от същите да се платят, а това обременява или пряко уврежда масата на несъстоятелността на КТБ, предвид общия размер на активите на ответниците, за което, както самите членове на УС на Фонда за гарантиране на влоговете са констатирали – делата са безсмислени и обречени в края на краищата на неуспех, тоест на несъбираемост.
Затова всъщност въпросът е защо се водят тези дела - за да се обогатят едни адвокати от едни хонорари ли или просто така, за да възтържествува една справедливост.
Но тук идва втория съществен и доста неудобен въпрос - всъщност единственото произнасяне досега на съда показа, че искът на синдиците на КТБ е неоснователен и е отхвърлен, като съответно съдът е присъдил и разноски в полза на ответниците, както и е осъдил КТБ да заплати следващата се държавна такса. А кой може да твърди със сигурност, че това ще е единственото спечелено от ответниците дело - тогава кой ще плаща разноските и хонорарите на адвокатите на ищеца, а и тези на ответниците? Няма ли да е пак от масата на несъстоятелността на КТБ, управлявана от Фонда за гарантирането на влоговете в банките и синдиците на КТБ?

Всъщност, темата на писмото-обръщение от тези бивши администратори на КТБ е за нарушението на правните принципи и норми, както и за парите, които харчат синдиците на КТБ и които пропуска, прилагайки специално законодателство по такива искове, да събере бюджетът на съда и фиска на държавата.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно