Свободни адвокати
Създадена от нерегистриран на 11 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
69
адвокат–сак
|
нерегистриран
30 януари 2018, 02:23
0
0
Поздравявам всички колеги- адвокати, обслужваяи глбти нпо-та, със следната сатира-
https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM&usg=AOvVaw3pAnMKA31Wf82ijlSVLwRs
Замислете се над нея и се запитайте- нима си въобразявате, че вашите колеги желаем да изпадне в ситуацията на главния герой? Не, няма да бъде допуснато това!
68
адвокат–сак
|
нерегистриран
30 януари 2018, 01:54
0
0
В коментар № 67 изречението “Установих, че е налице между претенциите им и знанията им“ да се чете “ Установих, че е налице несъответствие между претенциите им и знанията им“
67
адвокат–сак
|
нерегистриран
30 януари 2018, 01:51
0
-1
До коментар [#65 #undefined] от "адвокат":“...А Вие, г-жо Адвокат-САК изобщо не сте в позиция да изисквате от който и да е било тук да Ви решава тъпите казусчета..“1. Казусът никак не е тъп- ако беше тъп, доста колеги с подписан Договор за абонаментно правно обслужване с глбти- нпо-та, щяха вече да са му отговорили с подобаваща за тях- и за Вас- остракизация. Самият факт, че никой не оспори това систематично тълкуване на правни норми, както и неговото съдържание в цялост, означава само едно- че колегите на нпо-тата просто нямат правен инструментариум за атакуването му- т.е.че не са налице действащи правни норми, с които да възразят по съществото на моето тълкуване. Вие и те може да напишете просто остракизиращи коментари, дрънканици, празни думи, но НЕ МОЖЕТЕ да противопоставите нито един правен аргумент в защита на позицията си:)
2. Когато едно лице претендира за максимални права, е редно ДА ДОКАЖЕ квалификациите си- т.е. как би се справило при по-сериозна натовареност за доста кратко време. Нищо такова не се забеляза у лицата, претендиращи да упражняват едновременно юрисконсултска, адвокатска и нотариална професия. Всеки може да жонглира с думите и с правната терминология- въпросът е каква цел, какво съдържание се крие ПОД това жонглиране. Установих, че е налице между претенциите им и знанията им- а това е достатъчен факт за отхвърляне на техните желания и претенции.
66
адвокат–сак
|
нерегистриран
30 януари 2018, 01:27
0
0
До коментар [#65 #undefined] от "адвокат": Все още не са факт изменения в чл.6 ал.2 от КРБ, все още НЕ СЪЩЕСТВУВА добавен критерият “полова идентичност“ към чл.4 ал.1 от ЗЗДискр.,така, че- ГЛЕДАЙТЕ СИ ГЛБТИ- нпо-то и да видим как към днешна дата- 30.01.2018 г.- можете да ме осъдите за дискриминация на осн. чл.4 ал.1 от ЗЗДискр. по несъществуващият критерий “полова идентичност“! НИКОГА няма да жертвам НАУКАТА генетика и НАУКАТА биология, за да прегърна НЕНАУЧНАТА джендър идеология! Преживях соца, преживях мутризацията на България, преживях и хиперинфлацията в България- И ВАС ЩЕ НАДЖИВЕЯ. И ще Ви отговоря с едно кратко поздравче- https://www.youtube.com/watch?v=FQ_EsUhITPo . Не забравяйте, че за някои правото НЕ Е първа, а втора магистратура. Апропо- вече подготвям необходимото за учредяване на ново НПО с цел защита на правата и свободите на хетеросексуалните граждани на Р. България, както и на традиционните семейства, съставени от хетеросексуален съпруг- мъж от мъжки биологичен пол + хетеросексуална съпруга- жена от женски биологичен пол. Вие можете да наричате това, както си искате. Аз обаче го наричам “ самозащита на здравото общество срещу глбти девиациите“. Всяко общество има законното право на защита, когато неговите основни ценности са поставени под заплаха от унищожение. И ДА- ПОДДЪРЖАМ ИЗЦЯЛО МОЙ КОМЕНТАР № 54. ВСЕКИ има правото да се ползва от човешките права и свободи, включително и всички хетеросексуални граждани на Р. България.
65
адвокат
|
нерегистриран
30 януари 2018, 00:47
0
-1
До коментар [#58 #undefined] от "адвокат–сак":
Аха, значи когато ми казвахте, че сигурно не съм си бил плащал данъците, без дори да знаете кой съм, Вие изобщо не сте нарушавала ЕКА? Е да Ви имам логиката и критериите за обективност!
Чудо голямо, че сте вписана в САК от 18 години. Още по-зле за Вас, щом за толкова години като адвокат не Ви е дошъл акълът в главата. Като Ви гледам как във всяка тема вкарвате въпроса за тъпата Истанбулска конвенция, вкл. и тук, ми става ясно, че нещо Ви има. На никой не му пука за тази конвенция. Аз поне нямам притеснения за сексуалната си ориентация, затова ми е все едно дали ще я има тази Истанбулска конвенция или не. Искрено се забавлявах, когато някой ми каза, че съм бил "джендър" (нямам представа дали бяхте Вие). То така се роди нова обида - "Ти си голям джендър!". Споделих го във фейсбук, всички дружно се посмяхме на неологизма. Дори някой подхвърли, че тази година мартениците щели да са по три - Пижо, Пенда и Джендо :))
А Вие, г-жо Адвокат-САК изобщо не сте в позиция да изисквате от който и да е било тук да Ви решава тъпите казусчета. Никой за нищо не Ви е длъжен и ако смятате обратното, по-добре си го избийте от главата! Никой не е длъжен да Ви уважава, а с високопарните си слова само се излагате тук. Уважението не се дължи, то се заслужава. Вървете да се перчите другаде, където някой ще Ви се върже, това е интернет сайт и всеки е анонимен и може да си приказва, каквото си иска. Много на сериозно сте се взела, госпожо адвокат от САК! Че чак и в съда ще ходим, лелеее...Все ми е тая коя сте и каква сте, да не съм луд да Ви се връзвам на глупостите? Пийте си хапчетата и не занимавайте аудиторията с личните си проблеми.
На всички новоизлюпени юристи, които искат да станат адвокати без изпит - мили млади колеги, изпитът за адвокатурата изобщо не е много труден. Среден по трудност е. Сядайте си на трибуквието и четете, а не си губете времето в интернет. Ако ви мързи или просто сте некадърни, никой не ви е виновен. Когато влезете в залата, тогава ще е истинският тест за Вас. Моите наблюдения сочат, че всеки що-годе читав юрист може с лекота да вземе този изпит. И не е вярно, че който е накадърен, няма да има клиенти. Има много хора, които се лъжат по лъскавите костюми и кантори и мазните високопарни приказки. А накрая, като загубят делото по вина на адвоката (не говоря за случаите, когато и съдът има вина), тогава пак съдът ще ви е виновен, нали? Хайде, сядайте да четете и не се занимавайте с глупости. Ако сега ви мързи, за какво изобщо ще ставате адвокати? Кой ще изчете нужната за всеки казус съдебна практика вместо вас?
А ако не ви се плащат встъпителни вноски...ами и на мен не ми се плащаха, не са малки, но нямаше как...според мен не е често аз да съм си платил, а вие сега да минете метър.
Хайде, със здраве на всички, и внимавайте какво пишете, че Биг Брадър вижда всичко:
http://defakto.bg/2018/01/29/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b0%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%ba%d0%be/
64
до 62
|
нерегистриран
29 януари 2018, 17:02
1
0
Адвокатите са дори повече. 5781 са тези с правото да гласуват!
63
|
нерегистриран
29 януари 2018, 17:00
2
0
Всъщност активно участвалите на изборите са дори по-малко. Има и 73 пълномощни. Добре,че законът позволява да се гласува с пълномощно. Интересно, колко кандидата за делегати са били и с пълномощно при гласуването?
Направо схващате ли колко слаб интерес са предизвикали адвокатсикте избори, и че това говори, за пълно дезинтересиране към работата на съсловната монополна организация.
Ако утре законът позволи да има СВОБОДНИ АДВОКАТИ, колко според вас ще останат в доброволното сдружение-ако бъде дадена възможност за личен избор и преценка дали да се сдружаваш.
62
|
нерегистриран
29 януари 2018, 16:53
3
-1
До коментар [#49 #undefined] от " ":
цитат на мнение на номер 49
"Резултатите от адвокатските избори гласно и ясно показват,че НЯМА НУЖДА ОТ СЪСЛОВНА АДВОКАТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ. Адвокатите тотално БОЙКОТИРАХА адвокатските избори за делегати от София.
Какви са резултатите-общо 5781 адвокати в София.
Гласували за делегати- 313. Валидни гласове-301. Сами сметнете незначителния процент гласували.
Кандидати за делегати-105. Свободни места за делегати...149. Всички кандидати са избрани. Това и на конгрес на БКП не се е случвало.


ИЗВОД: тотална незаинтересованост към адвокатските избори за делегати-(*и да се кандидатират, и да гласуват) на съсловната адвокатска организация. Адвокатите нямат нужда от съсловна адвокатска организация. Който иска-да се сдружава. Кой иска, законодателят следва да му позволи да е СВОБОДЕН АДВОКАТ без да членува в адвокатска съсловна организация. 94 процента незаинтересовани от адвокатските избори го показва, а всъщност и повече-ако се извади бройката на кандидатите за делегати, които се преполага ,че са самоподкрепили и себе си. Вярно е,че тези адвокатски избори не са важни, според някои мнения(а са важни-ВАдвС вдигна встъпителните вноски, и е интересно колко делегати на ОС ще изразят несъгласие-макар и да няма правни последици)-важните избори бяха миналата година, когато ОС на делегатите избира ръководни органи в адвокатурата, но дори и миналата година гласувалите бяха малко-вероятно над 88 процента от адвокатите не гласуваха. Не ги вълнува адвокатите какво се случва в адвокатурата. Толкова по въпроса, дали съсловната монополна организация е необходима на адвокатите, или членството в нея следва да е доброволоно , и по избор-след съответна законодателна промяна.


Оказва се,че съсловната адвокатска организация не е необходима на адвокатите, напротив-ролята и е да събира вноски, и помесечни вноски,(да не коментираме какво се случи с Наредба номер 1-и на вътрешно, и на европейско ниво) и адвокатите членуват в съсловната организация, защото нямат свободен избор да са свободни адвокати, нечленуващи в съсловна монополна организация"
-------------------------------


Само,че на сайта на САК е публикувана позицията, че САК считат, че резултатите от изборите за делегати говорят за ... " все по-сплотена и единна организация" . Странно-каква сполетеност от 5781 адвокати 5468 не са подкрепили никого. Не са намерили за нужно да гласуват.
А това,че от 149 места за делегати са избрани всичките...105 кандидати-изводите си ги правете сами...
61
?
|
нерегистриран
29 януари 2018, 16:41
1
0
Може ли запознати да кажат какви са встъпителните вноски в съсловните монополни адвокатски организации в източна европа-в Унгария, Румъния, Гърция, Полша, Чехия и тн.
И дали има отделен изпит. За сведение и сравнение-в Унгария-със сравним брой население, и сравнимо, даже доста приличащо на нашето законодателство освен изпитът за правоспособност-аналогичен на нашия пред МП, няма друг изпит за да станеш адвокат. Но във Франция има. Ние питаме за източна европа.
60
нерегистриран
|
нерегистриран
29 януари 2018, 15:56
1
0
Тук можете да прочетете какви са встъпителните вноски в САК
http://www.sak-sas.bg/bg/about-sba/authorities/council/decisions-of-the-bar-council/2169-protocol-42-19-12-2017
59
:)
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:50
3
-1
До коментар [#58 #undefined] от "адвокат–сак": Само комплексари, високопарни при това!
58
адвокат–сак
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:49
0
-2
До коментар [#57 #undefined] от "адвокат": Това не е обективен отговор на правоспособен юрист. Вписана съм в САК от около 18 години и не страдам от заболяване, визирано в чл.5 ал.1 т.2 от ЗАдв. и към момента на вписването си в АК, и към настоящият момент. Ако Вие твърдите, че това е неистина, е добре да се срещнем в съда.Апропо- Вие се оставихте личните Ви субективни убеждения да повлияят на преценката Ви като юрист и твърдите, че сте адвокат и не нарушавате ЕКА? Нямам повече какво да Ви кажа!
57
адвокат
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:40
0
-1
Отговорът е в чл. 5, ал. 1, т. 2 от Закона за адвокатурата.
56
адвокат–сак
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:35
1
-1
И така- десетте минути време за справяне с поставения от мен казус изтекоха. Видно от липсата на отговори, никой от коментиращите по-долу, включително и авторът на коментар № 51, не успя в рамките на 10тина минути да отговори с едно просто “Да“ или “Не“ на зададения от мен казус, което предпоставя , че желаното не съответства на действителното, т.е. че претенциите им не са адекватни на знанията им. Тогава как искат да упражняват едновременно адвокатска , юрисконсултска и нотариална професия? Толкова от мен. Останете си със здраве.
55
адвокат–сак
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:29
0
0
Аз се справих със съставянето на моя систематичен анализ на правни норми, бективиран в мой коментар № 54, за около 3 минути. На стажантите- адвокати им отпускам 10 минути време.И така- има ли желаещи да се пробват?
54
адвокат–сак
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:22
0
0
Тъй като много лица искат да упражняват адвокатска професия, като желаят изключването им от принципа за независимост на упражняващият адвокатската професия, нека ви задам следният казус- чл.3 буква в, чл.4 пар. 3, чл.12 пар. 1 , чл.14 пар. 1, чл.60 пар.1 , чл.61 пар. 1 от ИК, т.43, т.53, т.87. т.313 от Обяснителния доклад за ИК влизат ли в пряко противоречение с чл. 6 ал.2, чл.46 ал.1 , чл.5. , чл.33 ал.1 , чл. 32 ал.1, чл. 38 , чл. 11 ал.1 и ал.2 , чл.57 ал.1 и ал.2 и чл.58 от КРБ; чл. 14 ал.6 от Закон за КС във вр. с Решение № 14 от 10 ноември 1992 г. по к.д. № 14/92 г. за тълкуване на чл. 6 , ал. 2 от Конституцията (Обн., ДВ, бр. 93 от 17 ноември 1992 г.) и чл.3 и чл. 4 ал.2 и ал.3 от Закон за международните договори на Р.България на правни основания чл. 2 букви “b“, “c“ и “d“, чл. 3 буква “b“, “d“ и “е“, чл.4, чл.5 и чл.6 от КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И НАКАЗВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГЕНОЦИД във вр. с чл. 416, 417 и чл.419 от НК представляват ли законно основание да се търси наказателна отговорност за провеждане на геноцид от правителството на Р. България спрямо хетеросексуалните лица от българския етнос в Р. България? Ще е добре онези, който се чувстват изключително подготвени да бъдат едновременно и юрисконсулти, и адвокати , и нотариуси и изискват такава промяна в нашите закони, без да се бавят- напр. в рамките на 10тина минути- средното време за един обикновен адвокат, вписан в АК - да дадат правното си становище по повдигнатия от мен казус. Предварително благодаря за отговорите.
53
адвокат
|
нерегистриран
29 януари 2018, 12:12
0
-3
До коментар [#52 #undefined] от "до долния!":
Ами посочете тези други организации и от къде съдите, че броят на адвокатите бил повече.
И - защо да коментирам встъпителните такси, при положение, че досега не съм ги коментирал? Мен ме дразни, че се навъдиха "адвокати" от кол и въже, много от които са неграмотни и нито могат да пишат, нито могат да мислят, да не говорим за правните им знания. Такива са срам както за адвокатската гилдия, така и за юридическото общество като цяло. Изобщо не ме интересува колко са встъпителните такси, аз моите съм си ги платил навремето, след надлежно издържан изпит.
По темата за "джендъра" - вероятно се опитвате да ме обидите, но няма как да стане това, защото използването на този термин в този контекст само доказва Вашата неграмотност.
52
до долния!
|
нерегистриран
29 януари 2018, 11:32
2
-1
400 000 членуват в посочената от теб америкън бар асоусиейшън https://www.americanbar.org/aba.html , която е една от организациите, където ДОБРОВОЛНО членуват юристи.
Адвокатите с в пъти повече, и част от тях са избрали други организации, или не членуват в такива.


И за по-интересно- в посочената от теб организация https://www.americanbar.org/aba.html или не плащат такси за първата година, или таксите са напълно разумни-около 100 лева, като има и системва за освобождаване от такси. Ако в САЩ разберат,че в България таксата-и то само встъпителната(помесечните такси са отделно) е почти 2500 долара(общо 4000 лв и виж днешния курс на доларане лъжи) ще изпаднат в шок.


И накрая-да те питам- ти да не си някой джендър? Щото неистините ти не минаха.

51
адвокат
|
нерегистриран
29 януари 2018, 10:52
2
0
До коментар [#46 #undefined] от " ":
Пропускате някои важни детайли.
В American Bar Association (ABA) членуват и всички съдии. Очевидно и дума не може да става за сравнение с българската правна система.
В ABA са вписани около 400 000 юристи. При население от 323 млн. души това прави по 1,2 юриста (вкл. и всички неадвокати) на 1000 души.
В България има 13 000 адвоката, от население 7 милиона. Това прави по 1,8 на 1000 адвоката на човек. Видно е, че в България има много повече адвокати на глава от населението, отколкото в САЩ - юристи като цяло.
За Израел - някой продължава да работи със стари данни. В момента населението на Израел е 8.8 млн. души и продължава да се увеличава заради високата раждаемост и високата емиграция, главно от Франция. Израел е една от многото държави, в които адвокатите практикуват и нотариални дейности без ограничение. Освен това в Израел има 700 000 юристи общо. Сигурен съм, че в България броят на дипломираните юристи е много повече от 13 000 (колкото са адвокатите).
До коментар [#45 #undefined] от "адвокат–сак":
Ами прочетете си какво сте писала в темата, уважаема госпожо. Някакви глупости, че щом някой не можел да си плати увеличение от 10 лв. членски внос, значи не си плащал и данъците. Което очевидно се касае за други участници в дискусията, защото аз изобщо не съм коментирал този въпрос. Но на Вас толкова Ви е акълът...Пък колко ми е юрисическият стаж, е без значение за аудиторията. Дали е 1, 3 или 12, все тая. Както се вижда, и 18 години не са достатъчни за някои хора...
50
|
нерегистриран
29 януари 2018, 09:37
2
0
уточнение-гласували са 312 адвокати, а са намерени 313 бюлетини.
Валидните бюлетини са 302.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно