Предохранителни мерки
Създадена от Норман Д. на 31 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
6
Нотарко, не лъжи човека
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 14:36
2
0
Нотарко, надявам се псевдонима да не отразява професията ти, щото горко на клиентите ти. Всичките операции на Норман са относително недействителни спрямо кредиторите му, още повече че са изцяло с свързани лица.
5
Чл. 135 ЗЗД
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 14:30
0
0
Там ще намерите отговора, и сигурно няма да ви хареса.
4
до 2
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 12:22
0
0
За 2 по 100
3
Нотарко Нотев
|
нерегистриран
01 февруари 2018, 09:50
1
-2
Чета и ми се плаче… събрали се ми ти тука все юрст, четат и пишат глупости. А после – комисиите, министерството, нотариалната камара – всички са ви виновни, само не и вие. Напомням за особено умните колеги, как се решаваха задачи в училище, така е и в правото – първо преписваш текста на задачата, за да го осмислиш хубавичко, после теглиш една отвесна чертичка и пишеш вляво „Дадено“, а вдясно – „Търси се“, след което пишеш отдолу решение и започваш да прилагаш известните ти формули /в случая закони, подзаконови актовме, ТР и т.н./. И какво значи четем като отговор – „И с двата крака си в батака! Прехвърлянето на ипотекирания имот върху съпругата ти не спасява положението ти.“ Колега, Вие който сте написал този отговор, прочетохте ли аджеба това изречение: „Обслужвам ипотечния кредит редовно, плащам си чинно месечната вноска и нямам никакви проблеми там.“ И какво следва от това изречение: В графата „Дадено“ пишем, че лицето Норман Д., длъжник на банката Х, по ипотечен кредит от №…… от ……….. г., обслужва кредита редовно, плаща си месечните вноски, и както той простонародно го е написал – няма проблеми с кредитора си. Значи правим извода, че кредита е редовен, няма основания за обявяването му за предсрочно изискуем, обезпечението е редовно и неговата продажба не засяга правата на ипотекарния кредитор. И идват значи следующите резонни въпроси: Защо тогава човечеца да е в батака ? Защо да плаща на другите тъпанари, които са били неблагоразумни да му отпуснат заем без никакво обезпечение ?
Та значи моят отговор на въпроса Ви, Норман Д., е следният: След като срещу вас няма издадени изпълнителни листове към момента, и изпълнителни дела, вие сте в правото си да продавате, дарявате, прехвърляте срещу издръжка и гледане и каквото още се сетите на когото си искате. Трикчето с издръжката супер ме изкефи, замислили сте го добре, шапка свалям, аз не се бях сетил за това. Единствено ми се струва грехота да оставяте декарите земя, прехвърлете и тях, защото дори и лоша категория, не се знае, дали няма да станат ценни в един момент, а и няма да ви излезе скъпо. Желая ви всичко най- хубаво и се радвам, че има такива здравомислещи хора, които не си оставят магарето в калта.
2
ЧСИ
|
нерегистриран
31 януари 2018, 15:46
4
-1
Взимате пари, а после не искате да връщате. Осъждат ви, ЧСИ изпълнява решението на съда и изведнъж той се превръща в черната овца по веригата? Защо?
1
ужс
|
нерегистриран
31 януари 2018, 15:33
2
-1
И с двата крака си в батака! Прехвърлянето на ипотекирания имот върху съпругата ти не спасява положението ти. Я почвай да си плащаш редовно и не мисли такива чалъми.
Норман Д.
|
нерегистриран
31 януари 2018, 14:15
1
-2
Здравейте, предварително да кажа, че същата тема, даже две пуснах в друг правен форум, но никой не коментира, въпреки че повече от 100 пъти бяха прочетени двете теми, дано тук намеря отговор относно интересуващите ме въпроси, а те са наистина важни. Аз работя в сфера, близка до правото, но като че ли не мога да си дам сам отговор на интересуващите ме въпроси, въпреки че аз лично мисля, че съм направил каквото трябва. Та казуса е следния:
Имам два доста сериозни кредита от две различни банки - в едната кредита ми е ипотечен, а в другата без обезпечения. Обслужвам ипотечния кредит редовно, плащам си чинно месечната вноска и нямам никакви проблеми там. Спрях да обслужвам другия кредит, който доста ми тежеше на бюджета, като с оглед невъзможност на удовлетворяване на банката - кредитор /а и на другите по-малко кредитори, на които дължа различни суми/, съм взел следните мерки:
1. Прехвърлих собствените си МПС на трети лица - деца, родители, съпруга.
2. Сключихме брачен договор в който се задължих да давам месечна издръжка на съпругата в размер, равен на този на заплатата, която получавам и сега тя цялата отива по нейна сметка.
3. Прехвърлих ипотекирания имот на името на съпругата си, след сключване на бр. договор, в който има клауза за разделност на имуществото.
4. На мое име имам само някакви символични декари земя 7 категория, която не си заслужава парите за прехвърляне, защото никой не я взема даже за обработка, а и тя е наследническа и в съсобственост с други лица.
Та въпроса ми е пропускам ли нещо в защитата си, като длъжник ? Могат ли да изпълнят върху нещо ако се снабдят с изпълнителни листи /което предстои, струва ми се, да се случи, засега мируват, само някаква колекторска фирма е завела по един от малките кредити - за около 2-3 000 лв. но в момента успешно бавя едно заповедно с възражение и вероятно последващ уст. иск/ ? Предварително Ви благодаря за мненията
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно