Фалшифициране на подпис от мобилен оператор
Създадена от asde на 27 февруари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
8
asde
|
нерегистриран
06 март 2018, 20:43
0
0
До коментар [#7 #undefined] от "ima":
Договорът е подписан на хартия. Лицето няма електронен подпис, така че изобщо не става дума за това.
7
ima
|
нерегистриран
06 март 2018, 20:37
0
0
Ima mnogo izmami s tezi elekt.podpisi. NE GI polzvaite!
6
asde
|
нерегистриран
06 март 2018, 12:56
0
0
До коментар [#4 #undefined] от ".":
Ами ако прокуратурата не е работеща? Понеже адвокатът казал на лицето, че няма основание за завеждане на дело. Тогава да си седи и да чака, да го осъдят и чак тогава да възразява?
5
нов
|
нерегистриран
06 март 2018, 08:26
0
0
да, такъв би трябвало да е пътя
4
.
|
нерегистриран
05 март 2018, 12:29
4
0
При една работеща прокуратура ако подписът не е ваш, това ще се установи с експертиза.
3
asde
|
нерегистриран
04 март 2018, 23:25
0
-1
До коментар [#2 #undefined] от "?":
Подписът е положен върху хартия и ясно си личи, че не е на лицето. От КЗП отговориха, че не е от тяхна компетентност. Мислехме да пуснем и жалби до КЗЛД и КРС. От прокуратурата само казват, че като има нещо ще се обадят на лицето, чакаме вече близо 4 месеца. Мобилният оператор вече е прекратил едностранно фалшив договор, иска неустойка и пари за невърнато оборудване, сумата е трицифрена. Също така мобилният оператор отказва да дава каквато и да е информация по случая, като в кой офис е сключен договора, за служителя, който е приел договора, т.к. в договора фигурира името му.
2
?
|
нерегистриран
02 март 2018, 10:46
2
0
Доколкото знам, при един от мобилните оператори подписът не се полага под договор на хартия, а на сензорен екран , и после се разпечатва договорът с разпечатан на принтер подпис.
Такъв ли е случая-разпечатан подпис под договор, или фашивия подпис е реално положен върху хартия с химикалка?
--------
Имате право в прокуратурата да се поинтересувате какво е движението по жалбата ви, и ли в сайта на прокуратурата да направите спавка по вх.номер.
1
===
|
нерегистриран
01 март 2018, 17:00
6
0
Схемата е прилагана и друг път.
Хубаво, че се обръщате към прокуратурата.
Освен към нея пишете и до Комисията за защита на потребителите.
И, много важно, за да не мине дело в съда без реално Ваше участие, т.к. и този механизъм се ползва/уж Ви призовават, но Вие нищо не знаете и делото се гледа без Вас/, следе в Районния съд за искова молба срещу Вас.
При ЧСИ може да се заведе дело едва след като съдът се е произнесъл, че дължите сумата и издаде изпълнителен лист. Затова е важно да се проследи дали там има заведено дело против Вас.
asde
|
нерегистриран
27 февруари 2018, 14:58
5
0
Мобилен оператор преподписва безсрочния договор без знание и съгласие на титуляра, включва нова услуга и фалшифицира подписа му. Титулярът разбира за това, когато отива в офиса на мобилния оператор и иска да прекрати безсрочния си договор. Той подава жалба срещу мобилния оператор до прокуратурата, откъдето му взимат образец от почерка за експертиза, но вече няколко месеца няма никакви резултати от разследването. Междувременно мобилният оператор прехвърля несъществуващото задължение към колекторска фирма, откъдето почват да се обаждат на титуляра и да искат неустойка, след време му искат и пари за невърнато оборудване. Титулярът се консултира с адвокат, който му съветва да не предприема нищо по въпроса и че подаване на жалба до прокуратурата е достатъчно. И ако евентуално след време ще бъде заведено дело срещу него, да възрази че не е длъжник, т.к. не е подписвал нищо. Какво друго може да се направи по въпроса, къде да се пуснат жалби? Ако заведат изпълнително дело срещу него при ЧСИ и той наложи запор например?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно