Защо съдебната власт наруши закона, и не позволява на Иванчева да присъства на днешното административно дело (за референдума в Младост)лично?
Създадена от на 11 май 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
7
Re
|
нерегистриран
27 май 2018, 19:18
0
0
Нормално..
6
Рушветчийска олигархия
|
нерегистриран
18 май 2018, 13:35
4
-2
До коментар [#5 #undefined] от "до 4":
Инициативния комитет да изпрати друг представител.
Тя не води дело в лично качество, което ще рече, че щом е в кафеза, съответните структури поставят някой на нейно място и той се явява.
Интересното в случая е друго - съдът отстрани няколко катаджии защото били хванати с рушвет, а тази не само я хванаха, ами светна като червена звезда на зелена коледна елха и не е отстранена от постовете, които да не заема. Синодалните отци отстраниха един монах, защото бил хванат да кара пиян. Смятайте за какво става дума, ако тази не е отстранена от постовете, които заема, след като светна! Значи едни може да бъдат отстранявани, ама някои, дето са взимали огромни рушвети за БСП си седят на постовете, независимо, че са извършили много по-тежко престъпление. Егати държавата, егати правосъдието!
5
до 4
|
нерегистриран
18 май 2018, 07:26
3
-2
Страна не е никакъв кмет. А и да беше кметът страна(но не е), въпросния кмет не е отстранен. Страна е неформален, нерегистриран като юридическо инициативен комитет, представляван от съответното физическо лице, като представителят на инициативния комитет има право да се явява лично по делата. Щото инициативния коминет не може да влезе лично в заседанието, а действа чрез предствителят си, като представителят на инициативния коминет е изразил изрично желаение да се яви, и на всички изманали заседания въпросният представител е присъствал.
Или чрез гнусни методи държавата иска да спре референдума в Младост? Казусът е елементарен-събрани са нужния брой подписи, референдум не е насрочен.4
Допълнение към 3
|
нерегистриран
18 май 2018, 00:08
5
0
Страна е не лицето Иванчева, а кмета на район Младост! Аре сега ... в първи клас
3
|
нерегистриран
18 май 2018, 00:04
1
0
Прост народ, слаба държава...
2
|
нерегистриран
17 май 2018, 17:23
3
-3
Въпросното заседание е отложено да друга дата, по процедурни причини.
Но фактът е-на Иванчева не е позволено да присъства в заседание лично, въпреки,че в предишните заседания лично се е явявала.


Питам-кой позволява на прокуратура и на наказателния съд да се самопоставят над закона, и да не позволяват на страна по административно дело да присъства лично в заседание, при изрично желание за това.
Факт-затворници, страни по дела се явяват безпроблемно лично по граждански и администратимвни дела. Иванчева не е осъдена, кой ви позволи да не я допуснете незаконно да се яви в заседание по администратимно дело, където е страна? Още повече, че делото е в обществен интерес-касае референудмът в Младост, който незаконно е забранен .

Вие над закона ли сте-питане към самозбравилата се съдебна система?

Безплатна консултация-задържан има право да са явява лично по всички дела по които е страна-вклч и административни дела. Особено, когато делото е заведено преди задържането, тоест очевидно не се цели няколко часово излизане от ареста по охрана.

1
|
нерегистриран
11 май 2018, 13:27
2
-3
От справка в сайта наАССГ-делото е било насрочено за днес в 9,30. Тъй като незаконно не е позволено на Иванчева да присъства в заседание, съдът е пренасрочил делото за днес в 13.30. Има вероятно все пак да и бъде да присъства-при втория опит за днешно заседание? Не е твърдение, а е предположение.
|
нерегистриран
11 май 2018, 13:17
1
-3
https://offnews.bg/temida/ivancheva-poiskala-eskort-ot-aresta-za-da-ide-na-delo-za-referenduma-680402.html

Всяко лице в държавата, дори и да е задържано има право лично да присъства на делата , по които е страна-вклч и граждански или администратимвни. Това се осигурява, като лицето е охранявано от съдебна охрана. Отива лицето в съда-под охрана, защитава си претенциите в заседание, и после е връщано в ареста.
Съдебната власт досега никога не е нарушавала правото на задържани да присъстват лично в съдебни заседания. В частност например, масовата практика лишени от свобода да водят разни граждански дела-никога не е отказвано на лишени от свобода да се явят в заседание.

Питам -защо съдебната власт наруши закона и не позволява на Иванчева да се яви в заседанието в АССГ по делото за референдума в младост? дали причината не е ,че в заседание щяха да се чуят прилюбопитни аргументи от Иванчева-даваща светлина и защо е задържана, плюс и възможността да говори с медиите докато чака пред залата, и след заседанието?
Напомням,че досега Иванчева лично се явява в заседания по делото за референдума-видно от протоколите.
Нарушаването на правата на страна по делото е основание за атакуемост на съдебното решение по администратимния съд, от лицето ,чиито права са нарушени, ако решението е неблагоприятно за страната.
Освен това е самостоятелно основание за дело пред страсбург-нарушавате процесуалните права на лице, без значение ,че е задържано. Въпросното администратимно дело е отпочнато много преди задържането, не се цели да се финтира задържането.

Искрено се надяваме, все пак да сте позволили на Иванчева да присъства лично в заседание, въпреки написаното в статията от линка!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно