Контингент на служители от държавни и обществени институции, обслужвани от Клинична болница "Лозенец"
Създадена от Всички сме равни, но някои са по-равни на 30 септември 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
17
|
нерегистриран
09 януари 2020, 08:59
0
0
То не били компютри а компоти.


Правителствена болница се планира да бъде рестартирана.

"Кабинетът иска нова правителствена болница, но за по-тесен кръг"
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/01/08/4013920_kabinetut_iska_nova_pravitelstvena_bolnica_no_za/?fbclid=IwAR2cL2sxsDfvznuj7ZFFgYRmuGqACYRe8Vdqw6z1JcYtzIy433F8_j2oziA


Бъдете сигурни, списъкът на обслужваните в новата правителствена болница ще нараства постепренно. Например вероятно ще се включват съпрузи и деца. Питам-какъв е проблемът народните представители и другите "правоимащи" да се лекуват в сегашните общински градски болници на София, по реда за лечение на всички други с направления, лимити, доплащания. Така се лекуват софиянци. Може и в частните болници, където без доброзорни доплащания не се минава.
16
куку
|
нерегистриран
17 септември 2019, 12:30
3
0
И к,ва стана тя ? Всичко добро при "социализЪма"- безплатно и добро здравеопазване и образование за всички, осигурена работа и възможност да издържаш семейство с една заплата, почивка на нормални цени, сигурност на улицата отиде в историята ! Останаха извращенията - някои господа /другари / са по-равни, с осигурени специални грижи и транспорт. Възможност за същите безконтролно да лапат обществени средства, да ги пилеят и отклоняват голяма част в собствения си джоб, само че за разлика от едно време нямат страх, че
правораздавателните органи ще ги поставят там където им е мястото.........
15
равни сме, но има и по-равни
|
нерегистриран
17 септември 2019, 09:16
6
0
Другарки и другари,


стана ясно отново-Правителствена болница не е закрита, не е преобразувана в друга болница, със статут като всички останали болници(примерно като градска, детска и тн).
Болницата продължава да обслужва номенклатурата. Болницата в Шумен-например не е подходяща да лекува лица във властта, вклч и ако медицинския проблем може да бъде поет и излекуван успешно от шуменските лекари. Болницата в шуман става да бъдат лекувани холата от плебса явно. Властта и не помисля да се лекува там-изнасят се от Шумен по бързия начин-по въздуха се евакуират.

Нещо повече-за медицински проблем, лечим в Шумен се праща хеликоптер за полет до София. Същия хеликоптер не взима със себе си другите пострадали в инцидента за преглед в София. А УБО продължават да причинява катастрофи, и разбира се, виновни ще излязат гражданите.

До там стигнаха,че лица от УБО почнаха да лъжат,че не важали правилата на ЗДвП ,че е задължителен колан за пътниците, а и за шофьора. Абсурд е твърдението,че ЗДвП не важал за номенклатурата, и никой не смее да възрази.

Няма да задавам въпроса колко струва час хеликоптерен полет, и дали за счупена ключица, ако посрадал е някой учител от Шумен ще пратят хеликоптер. Както и за какъвто и да е медицински проблем, ако си без власт.

Болницата в Лозенец продължава да си е болница за номенклатурата, а номенклатурата получава дори хеликоптерно извозване, вклч и при лечим във всяка окръжна болница медицински проблем.

А УБО продължава да обслужва номенклатурата, 30 години след промените. Нищо не се е променило, другарки и другари.
14
|
нерегистриран
03 декември 2018, 14:27
6
0
Похвалите за добрата инициатива,че се премахва привилегия за номеклатурата, цели 30 години след промените се оказаха ПРЕЖДЕВРЕМЕННИ. НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ.

За съжаление в медиите се появи предположение,че "контингентът" ще бъде поет от друга болница, може би Военна болница.
Тоест пак ще има правителствена болница(без значение как конкретно ще го направят- дали ще има специално крило, блок, корпус, етажи, отделения към другата болница), пак ще има контингент привилигировати, но ще е в друга болница.


Поантата другарки и другари от номенклатурата е въбоще да няма привилигирован контингент със специален привилигирован достъп до лечение, на база заемани позиции във властта. Да се лекуват по каналния ред- да се молите за направление,да се боритие с лимити ,чакане, "закешване" и тн.
Закриването на сегашната правитествена болница(като на нейно място се учредява детска болница), и превръщане на друга болница и в Правителствена е шменти-капели. Пак ще продължава да има правителствена болница, но на друго място, пак ще има привилигирована номенклатура. Тоест нищо не се променя. Номеклатурата запазва всичките си привилегии.

Как може едно добро решение-за закриване на Правителствена болница(и превръщането и във детска болница) да се окаже всъщност замаскирано преместване на Болницата, и запазване на привилегиите на номеклатурата за отличен безлимитен достъп до лечение,но не като по "каналния ред" като за "плебса".
Една добра инициатива я олигавяте, като всъщност не правите нищо-запазвате съществуващото положение на привилегии за номеклатурата, макар и в друга болница.
Накратко: изобщо не трябва да има нито болница за номеклатурата, нитко пък номенклатурата, само заради това,че е във власта да има специален ред за достъп до лечение. Ще се лекувате като всички други. Не одобрявате ли градските болници на София, или пък частните със съответните доплащания, или пък трудностите да получиш елементарно направление за преглед при специалист?
13
до 3R
|
нерегистриран
02 декември 2018, 17:37
2
-1
До коментар [#12 #undefined] от "RRR":
Добре си се самоопределил. Осъзнаването на проблемът ти е началото, което дава надежда,че може би ще успееш да се справиш, поне частично с девиациите ти.
12
RRR
|
нерегистриран
02 декември 2018, 11:36
2
-1
Верно май, че за Господ се мислят някои графомани и мислители.Чувството, че всеки ти обръща внимание е известно на патологията.
11
|
нерегистриран
30 ноември 2018, 16:29
1
-1
Поради изключително революционната промяна, цели 30 години след 1989г, и...2 месеца след поставяне на въпросът-за първи път в България, и неговото справедливо решение, темата вече е неактуална, и може да бъде заключена от модератор.

(А ако някой казва,че този форум не може да предизвика промени вклч. и на законодателно ниво-дълбоко греши. Случи се няколко пъти...)


Весели празници на всички!
10
|
нерегистриран
30 ноември 2018, 16:21
2
0
Правителствена болница ще бъде преструктурирана да обслужва само деца
https://www.actualno.com/bulgaria/pravitelstvena-bolnica-shte-byde-prestrukturirana-da-obslujva-samo-deca-news_709263.html

"Министър Ананиев съобщи, че е изготвен ясен график за действие през следващите 6 месеца по структуриране на детската болница. Като първа стъпка той посочи внасяне в Народното събрание на законова промяна в Закона за лечебните заведения с цел преструктуриране на Болница „Лозенец“ в многопрофилно лечебно заведение, осигуряващо комплексно лечение на деца.
https://www.actualno.com/bulgaria/pravitelstvena-bolnica-shte-byde-prestrukturirana-da-obslujva-samo-deca-news_709263.html
© Actualno.com"

-------------------------------

9
|
нерегистриран
22 ноември 2018, 07:44
3
0
До коментар [#2 #undefined] от " ":


Поредната тема във форума, която предизвика промяна.
Според тази статия правителствена болница вече няма да е правителствена, няма да е към Министерски съвет, а става национална детска болница.
https://www.dnevnik.bg/zdrave/2018/11/21/3349750_bolnica_lozenec_shte_stane_detska_reshi_pravitelstvoto/?ref=home_main_news


Кой казва,че от писане по форуми не може да се предизвика промяна. Това е поредната тема в този форум, предизвикала промени.
Или ще кажете,че промяната е съвпадение, без връзка с темата? Да напомним- Цели 30 години след 1989г се случва промяната эв статута на тази болница.
8
Решение номер 64 от 1996-демонстративен държавен мидъл фингър показан към "плебса"
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 17:27
3
-1
До коментар [#7 #undefined] от "И...":
Ти усещаш ли каква глупост си изписал. От твоето писание излиза,че е нормално за другите лица, извън категорията на привилигированите да има различен тип медициско обслужване-нискоквалифицирано.

Не е "естествено" да има някаква по-различна медицина, по-качествена, при най-добрите лекари, всичко това напълно безплатно, безлимитно, без формалности, при свободен достъп до съотвения специалист, пориди общественото и служебното положение-защото ПР ИВИЛЕГИИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ.
Още ли има някой който да не е разбрал,че Тодор живковата Конституция е отменена?
Макар,че по обгрижването на номенклатурата-в специална болница за номенклатурата, по това ,че днес УБО го има, че и Държавна сигурност я има-макар и с нови имена да са , че синовете на милиционерите са днешните милиционери, че синовете на номеклатурата допреди 1989г комендва и днес и контролира и държавното управление, и икономиката излиза,че НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО. Особено-и ва частност-за да се върнем на темата щом намирате за нормално да бъдете лекувани скъпо, с лимити, некачествено, при безобразни условия, нерядко некомпететно, докато за номенклатурата е запазено най-доброто, най-качественото, компетентно, безплатно, безлимитно лечение.
Същата тази номенклатура ви казва,че трябва да плащате още повече, но и гък не продумват да се премахнат привилегиите за самата тази номенклатура-например да се отмени цитирането решение номер 64 от 1996г

7
И...
|
нерегистриран
07 октомври 2018, 20:55
1
-7
Какво от това. Гроздето е кисело и...
Повече от нормално е за определена категория държавни служители да има и висококвалифицирано медицинско обслужване.
6
ggg
|
нерегистриран
04 октомври 2018, 18:53
3
-1
До коментар [#5 #undefined] от "RRR":
И кое от написаното не е вярно? Май ти имаш проблем с адекватните въприятия.
Не коментираш темата с аргувменти, а правиш лични нападки с фалшиви внушения, доста милиционерско...
5
RRR
|
нерегистриран
04 октомври 2018, 10:18
0
-7
Май нещо не си у ред ми се струва.
4
|
нерегистриран
04 октомври 2018, 08:18
10
-1
Да добавим и друго-лица от "контингента"-с достъп до отлично лечение в добра боолница-без заплащане, лимити, ограничения,, талони , формулности е цинично да предлагат здравна реформа, но за другите, за "плебсът" -предвиждащ нови вноски и тежки доплащания чрез втора, трета и тн "задължителна застраховка", и да обясняват колко им е прекрасно предложението.

Аз предлагам здравна реформва, от която ще са доволни всички-всеки български гражданин да получи достъп до държавни и общински болници при същите условия като за "контингента" от решение номер 64-безплатно, безлимитно, безталонно, при свободен достъп до лечение в болница, или преглед при специалист при необходимост без лимити, талони , ограничения, заплащане, бюрократични пречки итн. Както за "контингета" може, ще може и за всеки български гражданин! Или "контингента " е на друго мнение?
3
|
нерегистриран
04 октомври 2018, 08:00
8
-1
Тъй като административна прокуратура няма да отреагира, ако е искала-да го е направила досега, предлагам КЗД да проанализира това решение номер 64, и последващите му изменения.
Уточнявам и друго-не знам дали членовете на КЗД са част от "контингента" на Правителствена болница-въпросното решение е отпреди да се създаде КЗД-и КЗД не са включени изрично, но не знам дали с друго решение са добавени и те. Ако КЗД е част от "контингента" настоящето предложение да се счита за оттеглено-поради очевиден конфликт на интереси. Но ако членовете на КЗД не са от контингета, нека да проанализират решението-е ли в унисон с антидискриминационното законодателство, забраняващо привилегии на база обществено положение.


2
|
нерегистриран
30 септември 2018, 21:14
11
-1
Административна Прокуратуро, оспори въпросното решение пред съда, то е незаконно и нищожно , защото демонстративно и безпардонно създава привилегии и специален привилигирован ред за достъп до лечение, на база заемано обществено положение, а не по каналния ред чрез клинични пътеки , финансирани от НЗОК или кешови плащания . Нищожните административни актове могат да се оспорват безсрочно.
Макар,че Главния прокурор, и заместниците му са също в списъка на "правоимащите"...
Лицета, от посоченото решение да се лекуват по линия на НЗОК, или кешови плащания, както всички други български граждани, или просто да посещават Градските общински болници в София-където да видят при какви условия се лекува "плебсът"!

--------------------
В частност предлагам Правителствена болница(с новото и име) да бъде прехвърлена към СО, и да получи статут на Градска общинска болница, къдуето се прилагат "редовите" правила за достъп до лечение.
1
|
нерегистриран
30 септември 2018, 12:14
10
-1
из Конституцията:
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

---------------------
Специална, болница за номеклатурата, където свободния ,безплатен, безлимитен достъп зависи от заемано обществено положение не е унисон с Конституцията.
30 години минаха от "промените", а се оказва,че няма никаква разлика с това , което беше при комунизма. И преди , и сега номенклатурата е добре обгрижвана, действат специални правила за нея, номеклатурата е над правилата, важащи за "плебса". Забележете-дори и Държавна сигурност, дори и УБО с новите им имена ги има, и са част от "контингентът" за специално, привилигировано лечение в отлична болница при най-добрите специалисти и перфектни условия за лечение и медицинско обгрижване.
А на "плебсът" му готвят нови плащания по здравно осигуряване, и нови лимити и ограничения за достъп до медицинска помощ(например-доплащания, ако лечението е над 700 лв), какъвто проблем няма да има за "контингента" -те ще си имат и в бъдеще свободен достъп до Правителствена болница.
Всички сме равни, но някои са по-равни
|
нерегистриран
30 септември 2018, 11:48
1
-2
Решение N 64 на МС
от 12 февруари 1996 година

ЗА определяне контингента на служители от държавни и обществени
институции, обслужвани от Клинична болница "Лозенец"

На основание чл. 1, ал. 6 от Постановление N 66 на Министерския съвет от 1994 г.

М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т

Р Е Ш И:
1. Общопрофилната и специализираната диагностично-лечебна клиника на Клинична болница "Лозенец" обслужва амбулаторно и стационарно лицата, както следва:
а/ президента и вицепрезидента на Републиката;
б/ председателя на Народното събрание, министър-председателя и съдиите от Конституционния съд;
в/ заместник-председателите на Народното събрание и заместник-министър-председателите;
г/ председателите на постоянни комисии на Народното събрание и министрите и ръководителите на ведомства, приравнени към тях; председателите на парламентарни групи; членовете на Сметната палата и членовете на Комисията за защита на конкуренцията;председателя и заместник-председателите на Националния статистически институт; директора на Агенцията за чуждестранна помощ; управителя и подуправителите на Българската народна банка; управителя и подуправителя на Националния осигурителен институт; изпълнителния директор на Агенцията за приватизация; председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси; генералните директори на Българската национална телевизия, Българското национално радио и Българската телеграфна агенция; началника на Канцеларията на президента; главния секретар на Министерския съвет, главния секретар на Народното събрание, главния секретар на Конституционния съд;
д/ главния прокурор и председателя на Върховния съд;
е/ първите заместник-министри, председателите на комитети, агенции и други централни ведомства към Министерския съвет; заместник-главните секретари на Народното събрание и секретарите на Министерския съвет, началника на Кабинета и секретаря на Канцеларията на президента, началника на Кабинета на председателя на Народното събрание; областните управители, председателя на Общинския съвет и кмета на Столичната община; председателя на Българската академия на науките;
ж/ патриарха на Българската православна църква.
2. Общопрофилната и специализираната диагностично-лечебна клиника на Клинична болница "Лозенец" обслужва амбулаторно и членовете на семействата /съпрузите и ненавършилите пълнолетие деца/ на лицата по. 1. Те се обслужват стационарно в специализираните клиники на болницата.
3. Директорът на Клинична болница "Лозенец" определя персонално водещ лекар на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание и министър-председателя.
4. Определя контингента за здравно обслужване в поликлиниката и в специализираните клиники на Клинична болница "Лозенец", както следва:
а/ народните представители;
б/ заместник-министрите и първите заместник-председатели на комитети към Министерския съвет; началниците на отдели на Министерския съвет, Народното събрание, Канцеларията на президента; началникът на Главното управление на данъчната администрация; началникът на Главно управление "Митници"; началникът на Националната служба за охрана и директорът на Националната разузнавателна служба; заместник-председателят и членовете на Комисията по ценните книжа и фондовите борси; членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация; заместник-кметовете на Столичната община; заместник-председателите на Българската академия на науките;
в/ главните секретари на министерства, заместник-председателите и главните секретари на комитети, агенции и други централни ведомства към Министерския съвет; заместник-областните управители, секретарят и главният архитект на Столичната община; главният научен секретар на Българската академия на науките; заместник-главните прокурори, заместник-председателите на Върховния съд; ректорите на държавните висши училища;
г/ председателите на политическите партии и коалиции, представени в Народното събрание, които не са народни представители;
д/ посланиците на Република България и пълномощните министри;
е/ членовете на Централната избирателна комисия; членовете на Президиума на ВАК;
ж/ другите служители в администрацията на Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерския съвет, които заемат ръководна или съветническа длъжност;
з/ членовете на семействата /съпрузите и ненавършилите пълнолетие деца/ на лицата по _предходните букви.
5. В Клинична болница "Лозенец" се обслужват служителите в държавните и обществените институции и след изтичане на мандата им или освобождаването им от длъжност, както и членовете на техните семейства, както следва:
а/ президентът, вицепрезидентът, председателят на Народното събрание, министър-председателят, членовете на Конституционния съд, както и техните семейства – в срок до една година;
б/ останалите лица по. 1 - в срок до 6 месеца;
в/ лицата по. 2 и 4 - в срок до един месец.
6. Клинична болница "Лозенец" извършва медицинското осигуряване на пленарните заседания на парламента.
7. Клинична болница "Лозенец" оказва специализирана медицинска помощ на всички служители в Народното събрание, Канцеларията на президента, Министерския съвет, Конституционния съд и Националната служба за охрана, непосочени в т. 4.
8. Военномедицинската академия оказва на лицата по предходните точки специализирана медицинска помощ, по която Клинична болница "Лозенец" няма открити специализирани кабинети и клиники.
9. Клинична болница "Лозенец" оказва кардиохирургична, акушеро-гинекологична и педиатрична помощ на военнослужещите от Софийския гарнизон и на членовете на техните семейства /съпрузите и ненавършилите пълнолетие деца/.
10. Със заповед на главния секретар на Министерския съвет в контингента по т. 1, 2 и 4 се включват лицата от състава на ръководните органи на създадените след влизането в сила на това решение държавни институции, които се избират от Народното събрание или се назначават от Министерския съвет, съответно и членовете на техните семейства, съгласно статута на институцията.
11. Отменя Решение N 223 на Министерския съвет от 1992 г., допълнено Решение N 90 на Министерския съвет от 1994 година.

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ: /П/ ЖАН ВИДЕНОВ

ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА
МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ: /П/ ВАЛЕНТИН Коркинов

НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ
"ОБЩА КАНЦЕЛАРИЯ": /МАТЕЙ ИЛИЕВ/


-------------------------------

Р Е Ш Е Н И Е № 481

от 9 юли 2010 година


ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА РЕШЕНИЕ № 64 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ КОНТИНГЕНТА НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ, ОБСЛУЖВАНИ ОТ КЛИНИЧНА БОЛНИЦА „ЛОЗЕНЕЦ”


М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т
Р Е Ш И:

В т. 7 съюзът „и” се заменя със запетая, а след думите „Националната служба за охрана” се добавя „и Държавна агенция „Национална сигурност”.


МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ Бойко Борисов

ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА
МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ: /п/ Росен Желязков

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно