Властта внася проектозакон да може да извършва тайни арестувания на хора
Създадена от на 11 октомври 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
9
|
нерегистриран
25 октомври 2018, 17:38
0
0
https://www.blitz.bg/kriminalni/arestite-ostavat-v-tayna-do-48-chasa-a-na-detsa-do-24-chasa_news635471.html
"Арестите остават в тайна до 48 часа, а на деца - до 24 часа

"Алоооооу, номер 7-ИЗВИНИ СЕ БЕ-нали нямало такова нещо,, толкова го няма,че парламентът го гласува(не е уточнено в статията-дали е първо четене или второ четене).


Преди 2 седмици, в този форум бяхте предупредени. Никой не реагира, даже един лъжеше ,че "нямало такова нещо". Ето гласуваха го.
Поредния враждебен закон към гражданите, развързващ ръцете на репресивния апарат да дерибействат-по устав, и това се случи докато медиите ви занимаваха със дребнотемия-например седмица основна тема беше как в София щяло да има мощен циклон в сряда, което не се случи, или пък кой властник какво казал-е докато го коментирахте това лице-и това беше основна тема в медиите властта ви прие закон, да можете да изчезвате за по 48 часа в мазетата на РПУ-тата без следа. Сега ще поискате ли оставка на някой-със същия плам-както крещяхте за оставка досега , или ще мълчите, да не дойде джипката, и законно да ви откара някъде за 48 часа?


И знаете ли как тези 48 часа ще могат да се удължават неограничено-като изтекат 48-те часа лицето ще бъде формално пускано на свобода, и на изходът -наново задържан с ново прокурорско постановление с нова забрана от 48 часа. Това ще е друго постановление, и наново ще текат нови 48 часа. тоест властта узакони да могат да изчезват хора за дълго, без никакви възражения от ...умните и красивите. Те искат оставката на лице, без реална власт, въпреки,че е в правителството, това е тема номер 1 в медиите, докато власта прие "чилийски" закон за изчезване на хора за 48 часа ,без да забележите, и без да протестирате.
8
до 7
|
нерегистриран
17 октомври 2018, 07:32
0
-1
Как да няма? Защо казваш неистина. Виж в проекта-параграф 6 с предложение за изменение в НПК в чл 63 -с предложените за приемане нови аленеи 9-11 !
7
белият бим
|
нерегистриран
17 октомври 2018, 07:24
1
-1
Няма такова нещо.
6
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 14:40
2
-1
Другарки и другари,

моят съвет към вас е-докато не са отменили възможността да пътувате свободно-пътувайте.
Всички признаци,че не само в България, а в ЕС, в свободния свят в средносрочен план(най-късно до до 10-15г) предстоят тотална отмяна на сегашните свободи са видими.
Времената на свободно пътуване, демокрация ,свободен избор ,свобода на изрязяване на мнениeто и тн. демократични достижения са видимо към краят си.
5
България - де има държава, де има конституция
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 13:27
3
-2
"Ще има денонощни дежурни съдии, във всеки град"

Новата съдебна карта е направена на принципа: "Бог високо, съд далеко". Тъй като все пак за много български граждани Бог ще е много по-близо от съда, вероятно идеята е задържаните да се жалват на него. Тъй че съд няма да има, но наблизо все ще намерите някой арменски поп.
4
лорд проф. д-р по право д-р по икономика Момчил Добрев - професор в Кеймбридж по три дисциплини
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 11:49
2
-2
Реално това е законопроект, властта да убива хора ,които й пречат.
Какво ще стане ако случайно през тези 48 часа когато някой човек няма достъп до близък или адвокат, НЕ БЪДЕ УБИТ. НИЩо няма да стане.
Просто след срока МЪРТВОТО ТЯЛО ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНО НА БЛИЗКИТЕ.
това и през фашизма не е било.
ГОРКО НИ !!!!
3
88/14
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 11:00
4
-2
В диктатура ли ще живеем?
Да се отменят тогава и законите, че много пречат!
2
|
нерегистриран
15 октомври 2018, 13:05
2
-3
Предлагам в НПК да се предвиди,че по преценка на прокурора делата се гледат също тайно. Следва да се сложи край на публиността в процеса.
Предлагам делата да се гледат в някое мазе на РПУ-тата, и присъдата да се определя от началника на РПУ-то с цел бързина.
1
jj
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 12:52
2
-2
ИМА ЛИ НЯКОЙ ???
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 08:05
2
-2
http://parliament.bg/bills/44/802-01-36.pdfЗаконодателния подход е през задната врата-със закон а изменение на НК, да се измени и НПК. Така не се привлича вниманието за основното-подготвя се "чилийски" закон-като от времето на Пиночет, и властта ще може да арестува хора, без да бъдат уведомявани близките 48 часа.
Напълно противоконституционно, но това властта не я интересува-КС се превърна в придатък на управляващите, в политически орган.


Да попитам-като бъде арестувано тайно лице, и близките му , същата вечер , като не се прибере подадат молба в полицията за издирване на изчезналия ,значи ли,че полицията ,с цел конспиративност ще имитира издирване-ще разпитва близки, съседи,, роднини, колеги, ще претъсва помощения, за да бъде поддържана лъжата пред роднините,че го търсят, а всъщност знаят,че лицето е арестувано?


Второ-секретното арестуване ще може-според проекта да се оспори незабавно пред съда, и пише,че съдията се произнася веднага(иначе няма смисъл от това оспорване). Как ще стане това? Ще има денонощни дежурни съдии, във всеки град, където има полиция? Как ще гарантирате,че като задържания подаде жалбата си чрез РПУ-то,, РПУ-то веднага ще я препрати, в рамките на 5-10 минути за да стигне до дежурния съдия, ако има такъв. Например ако лице бъде задържано след работното време на съда, и след края на работното време на деловодствата на РПУ-тата(жалби в РПУ-тата се регистрират деловодно, ако не знаете на другия ден след подаването им, а не веднага, е как като задържан си напише жалба против секретния арест, предаде я на полицаят който го пази-как ще гарантирате,че въпросния полицай незабавно ще изтича на бегом, и ще предаде жалбата на съдията?). Как ще задължите полицията да регистира деловодно такива жалби(деловодствата в РПУ-тата работят само през денся, и не се регистрират в момента жалбите веднага, а на другия ден)-с цел да има доказателство ,че има такава подадена жалба, чрез РПУ-то до съда? Дори и да бъде регистрирана, как ще гарантирате,че полицията веднага ще я депозира до съда, как ще стане през нощта, в събота и неделя?
--------
Трето-близките на задържания могат да бъдат представители в наказателния процес. Забраната за уведомяване лесно ще бъде обезмислена, ако задържания заяви,че иска да бъде представляван от жена си,например. Как властта ще го спре това? Или ще промените НПК близките да не могат да оказват защита?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно