Относно заплатите на свещениците и защо да не преподаваш в университет у нас
Създадена от Учуден на 11 октомври 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
До 4
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 14:10
5
0
До коментар [#4 #undefined] от "а защо забравяте, че взимат отделно хонорари":Написали сте абсолютни щуротии, на никой преподавател не се плаща за публикация, напротив научните работници сами плащат за издаване на своите дисертации и трудове. Преподавателите имат определен хорариум часове, и следва при надхвърлянето му да им се плащат извънредните часове но това не се прави. На българските съдии им се плаща заплата-и те пишат своите актове защото държавата им плаща тази заплата. Не знам какви авторски права върху садебни актове бълнувате, но това е несериозно. В случая темата е относно основните възнаграждения и никой не е коментирал съдийските и прокурорски такива, просто е несериозно учителите в началния и среден курс да взимат два пъти повече от преподавател в университет. И забележете-не твърдя че учителите трябва да са по ниско платени, напротив.
4
а защо забравяте, че взимат отделно хонорари
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 13:49
3
-4
"Ако МРЗ достигне 560 лв. ще се окаже, че чистачките и асистентите в университета ще взимат еднакви заплати."

Има една малка, но много съществена подробност - освен заплатата на калпак преподавателите получават допълнително хонорари за учебните часове, а ако напишат нещо и хонорар за публикацията. За разлика от тях българските съдии не получават никакви пари за дежурствата, нито имат авторски права за написаните от тях актове (или поне някаква компенсация).
Същото важи и за отците де - освен заплата, те получават допълнително за опело на покойници, венчавки, водосвети, маслосвети, молитви и пр. В Божия дом у нас за всичко се плаща, даже светите доносници вече въведоха и входна такса за патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски". Тъй да се каже в доносническия храм всички духовни блага имат паричен еквивалент, който се събира предварително.
3
това е църковна тайна
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 13:40
2
0
заплатите на свещениците явно са църковна тайна
2
А
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 13:25
0
0
Сега някой знае ли колко взимат свещениците и тези над тях по стълбичката нагоре ? Архиерейските, митрополитите и т.н..?
1
Електорат
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 13:22
5
0
Явно университетските преподаватели не съставляват голям процент от електората, и властта умишлено ги оставя в миманса.
Учуден
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 12:47
6
0
Готвят промени в закона за вероизповеданията, с които заплатите на свещениците ще бъдат изравнени с тези на учителите. Дотук всичко е ок, но уважаемите народни представители следва да имат предвид че заплатите на университетските преподаватели са доста по ниски от тези на учителите. Ако МРЗ достигне 560 лв. ще се окаже, че чистачките и асистентите в университета ще взимат еднакви заплати. Е, успокояващото е че доцентите ще взимат колкото чистачки с дългогодишен стаж, а професорите ще продължат да взимат малко повече от учител в началния курс. Та толкова относно равенството, неравенството и прочие, явно пак строим комунизма, където шлосера взимаше повече от началник цеха и където нито една научна разработка не можеше да мине без в научния колектив да се включи някой работник.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно