Как се става вещо лице-"експерт по почеркови експертизи"?
Създадена от ? на 19 ноември 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
18
+/~
|
нерегистриран
21 януари 2019, 14:10
0
0
Тя още ли е там
17
+-
|
нерегистриран
27 декември 2018, 21:45
0
0
До коментар [#16 #undefined] от "???":
Тези, които назначават почеркови експертизи, добре знаят къде става това.
16
???
|
нерегистриран
27 декември 2018, 19:37
0
0
добре , къде да се назначават почеркови експертизи? r
15
Боян
|
нерегистриран
27 декември 2018, 18:50
0
-2
Добре какви методики се използват
Примерно използва ли се дигитален спектрален видео компаратор
Почерка се оцветява според натиска при писане и това е уникално за всеки човек
Тогава субективното е сведено до минимум
Експерта ще трябва да приложи снимка от компаратора
14
123
|
нерегистриран
21 декември 2018, 21:06
0
-2
taka e v BG
13
+-
|
нерегистриран
20 декември 2018, 11:47
1
0
До коментар [#12 #undefined] от "Н":
Автоимитация просто не съществува.
Автоподлогът е налице, когато изпълняваш подпис с предварителното намерение да се откажеш от него по-късно и внасяш в него при изпълнението изменения.
12
Н
|
нерегистриран
19 декември 2018, 21:22
1
-2
Автоимитация според експертите е когато искат да изкарат подпис който не е положен от тебе казват че ти си го подписал но със стремеж да имитираш собстевния си почерк или подпис
А автоподлог е когато искат да изкарат че твоя подпис не е положен от тебе казват че някой го е откопирал например срещу светлина
Шаманство
11
???
|
нерегистриран
19 декември 2018, 21:11
1
-1
какво стана с в.л. дето като се подпишеш пред него може да каже каквото си иска за подписа ти?
10
+-
|
нерегистриран
19 декември 2018, 21:08
2
0
До коментар [#8 #undefined] от "до нпк":
Каква е тази измишльотина "автоимитация"?
9
|
нерегистриран
19 декември 2018, 20:34
1
0
http://old.segabg.com/article.php?id=746254
"т Върховната касационна прокуратура дадоха само статистика - от началото на 2010 г. до септември 2014 г. са образувани 114 разследвания срещу вещи лица и оценители. В съда са внесени 23 прокурорски акта срещу 55 души. Осъдени с влязла в сила присъда са едва четирима. Едно от наказанията е условно, 1 е санкциониран с глоба, а двама - с "друго", сочат данните на държавното обвинение. Оправданите са 9. От прокуратурата обаче не предоставиха нито имената на оправданите и осъдените, нито пък номерата на делата им, по които казусите лесно биха могли да бъдат намерени в съдилищата."
8
до нпк
|
нерегистриран
19 декември 2018, 20:29
2
-1
Всичките им експертизи варират в диапазона от автоимитация до автоподлог!!!
7
До НПК
|
нерегистриран
19 декември 2018, 20:26
2
-1
Не е необходимо да се посочва името на експерта! Цялата страна трепери от експертизите им!
6
нпк
|
нерегистриран
19 декември 2018, 20:21
2
-1
моля,пишете името на експерта! къде работи,ако е в никк кажете му името и действително ли го съдят?и за какво?
5
До ?
|
нерегистриран
19 декември 2018, 20:00
2
0
Наистина ли е подсъдима?
4
до 3
|
нерегистриран
04 декември 2018, 07:42
3
-1
Да, и отговорът е -няма такива подзаконови нормативни актове, уреждащи правила за почерковата експертиза-конкретно относно това как се става почерков експерт, как се доказва квалификация, и пред кого. Постъпването на работа към МВР не те прави почерков експерт. Крайно време е да се разбере-всякакви експертизи в процеса следва да се правят от независими експерти, извън МВР и репресивния апарат,и никога не работили в МВР и репресивен апарат, и то особено, и далеч не само, след като МВР доказано издаде фалшив паспорт на наркотрафикант-на Куювич. В противен случай не можем да говорим за обективно всестранно и независимо експертно заключение-експертът зависи от началниците в МВР, и МВР възлага тази експертиза, а почерковата експетзиаа е супер субективна алабалистика(видно и от примера с различните заключения на един и същи документ),и определено експерт към МВр , поради зависимосотта си от началници, страхът от властовата система на МВР би дал заключение, което да се хареса на този ,който я възлага-негов колега от МВР.

Ето какво ги върши лаборатория към МВР, но в Стара Загора-дават ФАЛШИВИЯ експертизи- легалната хранителна добавка фенилетиламин, купена от аптека, е обявена за амфетамин, и невинен е държан в ареста почти 2 години, поради шарлатанска МВР експертииза. https://dnes.dir.bg/temida/osadiha-mazh-lezhal-v-aresta-zaradi-greshna-ekspertiza-na-mvr-da-ya-plati
Да си чул пишман експертите някой да им е потърсил отговорност? Напротив-лицето ,държано в ареста заради менте-експертизата дори е осъдено да я плати!


Да се върнем на темата конкретно за почерковата експертиза-като се има предвид,че това е шаманистика на спорт тото принцип явно за да си такъв експерт трябва да си доказал ,че имаш късмет от игри на късмета. Ако си печелил четворка от тотото може да правиш почеркови експертизи. Даже телевизионен гадател има по-големи изгледи да познае дали подпис-завъртулка е истински или не. Погледни в гражданските дела какви разлики има в експертните заключения на подпис -при еднолична и после повторна, тройна експертиза. Моли се да не ти се налага да влизаш в ситуация за подпис по документ, който те касае някакъв експерт-гадател да се произнася дали е истински или не. Защото дали ще познае или не е игра на случайността, в повечето случаи(например при подпис "завъртулка"-без цялостно изписване на име и фамилия, а както се подписваме в България-с бърза драскулка)
3
do 2
|
нерегистриран
03 декември 2018, 20:52
2
0
За Криминалистика чувал ли си? А за НИКК към МВР? Къде и как са уредени видовете експертизи?
Айде, давай-чичко Гугъл те чака!
2
до лесния
|
нерегистриран
03 декември 2018, 19:58
1
-1
И коя е нормативната уредба по материята? Къде е записано как се доказва квалификацията, и пред кого?
1
Лесно
|
нерегистриран
28 ноември 2018, 12:00
1
0
Доказвате квалификацията си и ставате
?
|
нерегистриран
19 ноември 2018, 06:08
4
0
Почерковата експертиза е вещерство, направо си е магьостничество , шарлатания и алабалистика. Повече вярвам на телевизионните врачки, те имат далеч по-горям процент успеваемост да познаят от спорт тото алабалистиката почеркова експертиза. Вещи и зловещи лица дават заключения -стъкмистики и хора губят имоти, или "печелят " имоти заради тези "експертизи", на които съдът дава вяра, което е странно- ми по-добре повикайте някой гадател, отколкото почерков експерт-гадателят има по-големи изледи да познае дали подпис е истински или не. Знам за случай единичната експертиза обявява завещание за фалшиво, а тройната за истинско, като и в двата случая аргументите са изсмукани от пръстите си, а зловещите лица са си получили възнаграждението(говорим за законното, не си и помисляме за друго),и в резултат едната страна е получала имота, другата загубила, като и досега е съмнително истинско или неистинско е завещанието (прието е за истинско).
Хора влизат в затвора, ако истински документ бъде обявен за фалшив, или са оневинявани ако фалшив документ бъде обявен за истински. Завъртулките-подписи са обявявани смело за фалшииви или истински, на база субективна алабалистика, вещерство, средновековно магьостничество непочиващо на научна основна-дадена завъртулка му заприличала на същата, като в друга подобна, ама на друг-вещер-експерт пък не прилича. Дадено заключение може да бъде променено при поискване на нова експертиза от други лица, или пък потвърдено. Има експертка, днес подсъдима, която заяви,че за всеки подпис може да мотивира ,че е истински или фалшив, както дойде, и пред нея да положиш подпис може да аргументира,че подписът не е твой . При почерковите експертизи направо звездите говорят,, и зависи дали експертизата е правена в условия на ретрограден меркурии, например, дотолкова почива на научна освова.

Та питам-къде е училището, школата, която обучава и дава дипломи за това,че си почерков експерт. Води ли до отнемане на права, ако определен брой твои екпертизи са "падноли" -например при повторни експертизи. Регулирана професия ли е да си "почерков експерт", или всеки може да влезе в бизнеса с почеркови експертизи?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно