пенсиониране на съдебен служител
Създадена от ники на 05 юли 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
42
Нерегистриран
|
нерегистриран
22 юли 2019, 18:24
0
0
До 40 Кой работи след навършване на пенсионна възраст - деловодители, архивари, администранивни секретари, чистачки , шофьори и т.н., но не и съдебни секретарки, защото професията ги е амортизирала. Влез в залата да пишеш на 60 и кусур години и тогава коментирай.
41
до системата
|
нерегистриран
22 юли 2019, 18:01
0
-1
До коментар [#26 #undefined] от "От системата - до 25":Явно сте като коне с капаци!Едно си баба знае- едно си бае.Щом някъде са по 2-ма или трима значи е голям съд и има нужда от тези служители.Мнооого компетентна тази "СИСТЕМА" - секретарката си работи с един съдия-гл.счетоводител -всички и т.н.Хайде усмихнете се,че злобата ще ви разболее СИСТЕМО!
40
...
|
нерегистриран
22 юли 2019, 17:24
1
-1
Искам само да помоля да спрете да празнословите.
Тук един няколко пъти "заплаши", че ще напише къде точно на какви длъжности работят пенсионери.
Ми хайде де! Ако ти стиска бъде конкретен - напиши в коя магистратура на коя длъжност работят хора с отпусната ПОСВ /не инвалидна, това не се брои тук/. Като кажеш "А", кажи и следващото! Или не пиши!
39
Нерегистриран
|
нерегистриран
22 юли 2019, 12:30
5
-4
Напротив, много от задълженията на деловодителя се изпълняват от съд.секретар.Даже писма, които са от системата и които следва да се изготвят от деловодителя, са вменени в задължение на секретаря. УАПС , справката се извършва от деловодителя, а удостоверевието се изготвя от секретаря. Защо ? Защото много време ще му отнеме да го принтира от системата !
38
нерегистриран
|
нерегистриран
22 юли 2019, 11:19
2
-7
До коментар [#37 #undefined] от "Да бе да":


Не знам откъде са Ви впечатленията, но за първи път в историята чувам за прехвърлена работа от секретар на деловодител! Просто няма логика в това, което пишете. Поне си подкрепете твърденията с факти, защото не знам дали секретарите клюкарстват, но Вашия коментар все едно е изваден из някоя седянка пред блока.
Фактът, че едно открито съдебно заседание не може да бъде проведено без участието на секретар, достатъчно говори за статута на секретаря и важността му!
37
Да бе да
|
нерегистриран
21 юли 2019, 12:24
13
-5
Стига сте защитавали секретарите . Те са най - мърморещата , най - некадърната и най - клюкарещата част от специализиранара администрация . Понятията уплътняване на работното време и организация на работа са им неизвестни .
По цял ден обикалят между кабинетите си , за да клюкарят , говорят срещу ръководството и гледат ТВ
В резултат от мърморенето им и фрапиращи забави и пропуски в работата им част от работата им вече се прехвърля на деловодителите ...
Иначе съм съгласен , че заплатите им са ниски , макар и една голяма част от тях да са с голям стаж и съответно вземат високо допълнително възнаграждение . Но ако се вдигат заплатите , първо трябва да се уволнят сегашните секретари . Много малка част от тях ще покрият критериите , за да бъдат взети отново на работа
36
Нерегистриран
|
нерегистриран
21 юли 2019, 10:35
7
-8
До 33 Какви глупости и небивалици говорите, че протоколите се изготвят 20 дни. Ама пълни глупости. Още на другия ден от заседанието протокола се предава за подпис от съдията, най-късно в 3 дневен срок. А някои адвокати искат незаверени преписи още от съдебната зала. Това може да напише човек, който е на светлинни години от работата на съдебния секретар. Изпълнителните листи и доклада се изготвят веднага - в деня на постъпването. Не мога да се съглася, че има в България съд, който да работи така, без да спазва елементарни правила.Няма такива адвокати, които да чакат 20 дни , за да се запознаят със записаното в протокола, защото са обвързани със срок за искане на поправка на протокола.
35
RAEN
|
нерегистриран
21 юли 2019, 07:05
3
-8
До 34 Много е лесно да се каже проверки и уволнение. Това е един от натоварени те съдилища в страната, проверки и уволнение и няма кой да заседава. Може би това е един вид "протест" сроковете да се свърши работата е според заплатата. С основна заплата от 750 лева толкова работа.
34
Еми крайно време е Ангелов да вземе мерки
|
нерегистриран
20 юли 2019, 22:49
11
0
Еми крайно време е Ангелов да вземе мерки . Ако вечно негодувашите служители вложат тшсъщата ебергошуя в работата си и оползотворят времето , което хабят да мърморят , в работа , положението щеше да е друго . Лично СЗ не намирам обективна причина секретарите да не си вършат работата
Проверки и уволнения
33
Da
|
нерегистриран
20 юли 2019, 21:51
15
-2
Секретарите в СРС , ГО , по цял ден пушат цигари , ядат кексчета , гледат ТВ на компютъра и слушат музика , и се оплакват от ръководството . Протоколите ги пишат по 2 седмици / и минават с оправданието , че се четат в момента / , да не говорим за изпълнителни листове и друг доклад . Иначе плачат , че са натоварени ..... Срежете им нета , проверявайте ги внезапно и ги накарайте да пишат ежедневен отчет за свършената работа , и ще видите резултати ... няма да оправдаят и 1/3 от заплатата си
32
25 до системата
|
нерегистриран
15 юли 2019, 20:51
3
-4
До коментар [#26 #undefined] от "От системата - до 25":Аз точно съм написала длъжностите,които вадят очите така,че не ми изброявайте ненужните длъжности от общата администрация.Заставам зад написаното и няма да се съглася с каквито и да е увъртания и предложения за "МНОООГО" натоварените други и нищо не работещите "ЛОШИ"!
31
Нерегистриран
|
нерегистриран
15 юли 2019, 08:56
15
-2
Точно така
Който иска да работи да получава само заплата. Ако не да излиза в пенсия. И без това не плащат никакви осигуровки, а само ДОД. Какво е това "законът го позволява ", а младите стоят без работа и напускат страната. Като им се работи, да работят в производството и тогава ще ги питам изгарят ли от желание за работа.
30
от системата
|
нерегистриран
12 юли 2019, 17:20
19
-2
Мисля, че темата се разводни и ни се изплъзна основнотоь а именно:
Никой не би бил против навършилите пенсионна възраст да останат на работа, но без да получават пенсия. Както е и с изплащането на 10 заплати б когато прекратят трудовите си правоотношения.
За техния дългогодишен опит, получават и много по-висок процент върху ОЗ.
Така няма да действат демотивиращо на останалите, а и няма да ощетяват бюджета на Държавата - ЗАЩОТО: те не са и не заплащат от джоба си вноските за пенсия, продължава Държавата да ги плаща и от това те получават ежегодно повишение на пенсията.
НЕКА ИДАТ В ДРУГ СЕКТОР ДА РАБОТЯТ И ДА ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА.
То така е било преди години - или пенсия или продължаваш да работиш наравно с всички останали.
29
**
|
нерегистриран
12 юли 2019, 16:52
12
-2
До коментар [#22 #undefined] от "... ":

№ 23 морално ли е да делите пенсионерите на съдии и служители. Или съдията пенсионер купува по-скъпо мляко и хляб? Стомасите на всички хора са еднакви и се хранят еднакво. Пред оня горе всички сме равни - няма съдии, няма служители. За пояснение - далеч съм от пенсия.
28
Нерегистриран
|
нерегистриран
12 юли 2019, 12:52
5
-7
До 27 Явно не сте съдебна секретарка. За какви звукозаписи говорите ? Нали пред съдията има монитор и той следи записа на протокола ! И ако някоя от страните поиска да й се зачете какво е записано в протокола, какво ще сложите слушалките в залата и ще четете. Пълни глупости, нямате представа от работата на съдебния секретар.
27
Секретар
|
нерегистриран
11 юли 2019, 23:13
15
-3
Стига рев ХОРА - СЕКРЕТАРКИ. Ставате СМЕШНИЦИ: От много натоварване и много работа по "зали" или по точно в кабинети и стаи сте, толкова много натоварени, че сте в нета и това е доказателство от часовете на писане и коментиране. Звукозаписи има в залите и после слушалките на ушите и се пише като папагали. А някой знае ли как се работеше в годините назад и с много по-вече дела. Искате ами ставайте архиварки, деловодителки и други подобни, работете 1-2 годинки на техните места и останете там, ама не ви стиска. Затова замълчете. Давайте идей и предложения смислени, зада видят, ако някой гледа и чете, че има умни и работещи, здраво мислещи служители, а не симулативни и ревящи.
26
От системата - до 25
|
нерегистриран
10 юли 2019, 22:11
19
-2
Не са само те, има още: гл специалист - счетоводител, касиер, домакин, адм.дейност, тези и всички са главни специалисти. Сис.админите т счетоводителите са по двама и т. н. Да не говорим че следват армия -2-3 шофьори, 1-2 чистачки, куриери .... Общата администрация е огромна тромава машина от хора нищоправещи през по-голямата част от работното време.
Аааааа забравихме БАШ МАЙСТОРА -
Най-натоварените Съдебни администратори.
25
геро
|
нерегистриран
10 юли 2019, 21:37
4
-12
Колко са служителите от общата администрация спрямо специализираната.Адм.секретар,главен счетоводител и системен,за които изискванията са задължително висше образование и квалификация.На 5 съдии ,5 секртарки,5 деловодителки,призовкар и архивар.Дайте да махнем общата и специализираната да върши работата на общата.Пак ще има рев до небесата и недоволства.Българската завист и простотия край нема!
24
123
|
нерегистриран
10 юли 2019, 12:09
19
-6
До коментар [#22 #undefined] от "... ": Никой не спори за натоварването на един секретар в съдебната зала, но колко часа седмично се стои в зала? Заседание от един час се равнява на около 10 страници текст при шрифт 14. А останалото време колко е уплътнено? Един деловодител в първоинстанционен съд от сутрин до вечер е зает с образуване на дела, призовки,удостоверения, правене на копие на стотици страници от досъдебните производства и т.н. Хайде са се уважаваме поне от специализираната администрация!? Срам е за едни 10 лева изобщо да се повдига темата. Всяка позиция си има и недостатъците. Виж при високите заплати на общата администрация е друг въпросът...
23
Нерегистриран
|
нерегистриран
10 юли 2019, 09:54
8
-3
До адвокат Атанасов Г-н Атанасов, явно не сте запознати със заплащането в системата. Преди 2015 г. години наред заплатите в съд.система не бяха индексирани. М.октомври 2015 г. като освободиха всички служители / е не всички , защото все още има работещи/ навършили пенсионна възраст и от м.ноември 2015 г. Увеличиха заплатите с 12 %. Има служители, които са работили след пенсионна възраст повече от 7-8 години и са получили пенсия, колкото един съдия ! Редно ли е според вас това ? В живота има морални норми, които следва да се спазват !
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно