http://bnr.bg/post/100868382/sobstvenik-na-sgrada-v-tutunevia-grad-v-plovdiv-s-otvoreno-pismo-do-premiera-i-ministara-na-kulturata
Собственик на сграда в Тютюневия град в Пловдив с отворено писмо до премиера и министъра на културата
 
30 август 2017, 20:10 | | Видяна: 84
 

В отворено писмо до премиера, министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимото културно наследство собственикът на сградата, в която в миналото е била администрацията на Тютюневата фабрика в Пловдив, алармира, че вече 5 месеца няма отговор на проекта за реконструкция на сградата като част от Тютюневия град.

Предвиденият от закона срок за одобрение на проекта е изтекъл на 30-ти юли и оттогава опитите на собственика да се свърже с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство са безрезултатни.

С неангажираното си поведение някой министерски чиновник създава опасност за реални проблеми с една рушаща се сграда, пише Величко Яков. Според него само ремонтирането на сградата е единствената възможност да бъдат избегнати бъдещи проблеми с нея, а единствено при спазване на законите може да се работи качествено и в срок, за да може Пловдив достойно да посрещне 2019 година, когато ще бъде културна столица на Европа.

 
Българско национално радио