В регистрационно-приемателен център – София, лагер "Враждебна"
Бежанец блудствал с 5-годишно дете, също бежанец
Извършителят може да получи от една до шест години затвор
 
12 януари 2018, 17:47 | | Видяна: 131
 

 снимка: архив

 

През есента на 2014 г., обвиняемият А. А. (непълнолетен) – чужд гражданин, със статут на временно пребиваващ на територията на Република България, се намирал в регистрационно-приемателен център – София, лагер  "Враждебна", съобщиха от прокуратурата.

По същото време, в сградата на центъра пребивавал заедно със семейството си и петгодишният свидетел А. С. На 16.11.2014 г., обв. А. се намирал в ст.228, заедно с част от обитателите й - свидетелите М.Ф. и М. Ф. Около 17:30 ч. в стаята влязъл пострадалият А., за да търси свой приятел. След като не го открил, А. поискал да си тръгне, но обв. А, който седял на едно от леглата, го придърпал към себе си. Започнал да извършва блудствени действия спрямо него, на които свидетели станали и намиращите се в същото помещение лица, посочени по-горе. Детето се опитало да се отскубне, но обвиняемият не преустановил действията си спрямо него. След като обв. А. престанал да задържа пострадалия, детето незабавно напуснало стаята и съобщило за случилото се на своите родители. Те от своя страна уведомили органите на 05 РУ СДВР, които пристигнали на мястото на извършване на деянието. Обв. А. бил задържан, а по случая било образувано досъдебно производство.

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 12.01.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу А. за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 НК (блудство, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст), което се наказва с наказание "лишаване от свобода" от една до шест години.