Софийски градски съд реши:
Постоянен арест за Георги Георгиев, който наръга момче в тролея
Има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивира се съдът
 
17 май 2018, 16:07 | | Видяна: 288
 

Обвиняемият Георги Георгиев, снимка: Фейсбук

 

Софийският градски съд остави в ареста 33-годишния Георги Георгиев, който е обвинен, че наръга момче в тролея, съобщи в-к "Труд".

Срещу Георгиев са събрани достатъчно доказателства, сред които и свидетелски показания на пътниците. Има данни, че след като ранил момчето, Георгиев се опитал да избяга, като е ритал вратите на тролея, но шофьорът ги затворил. Така той останал в капан до пристигането на полицията.

Има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивира се още съдът. Адвокатът му каза пред журналисти, че Георгиев е бил на метадонова програма и все още не му е правена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали е вменяем. По думите му още в деня на инцидента не му е взета проба за това дали е употребил наркотици, макар че у него били намерени както метадон, така и амфетамини.

Решението на СГС не е окончателно и адвокатът обяви, че ще обжалва.

Инцидентът стана в понеделник след спречкване в тролейбус по линия номер 7. Наръганият е 18-годишният Борислав Великов.

Около 18,10 ч в понеделник раненият Борислав се возел в тролея с приятелката си. Тийнейджърът направил забележка на група ромчета, които чоплели и плюели семки по пода на превозното средство, секунди след това обвиняемият се приближил до пострадалия и го наръгал с швейцарско ножче.

По обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди Георгиев може да получи от 15 до 20 г. доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.