Стартира учебната година в Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев"
Центърът и Националното бюро за правна помощ имат добро сътрудничество в обучението на правозащитници, заяви заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова
 
12 октомври 2018, 10:07 | | Видяна: 436
 

Заместник-министър Ахладова при откриване на учебната година в Центъра за обучение на адвокати, снимка: МП

 

Започна учебната година в Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев", на чието откриване присъства и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова. "Рoлята на Центъра за обучение на адвокати е от изключително значение за професионалното развитие и усъвършенстването на хората, които се занимават със защитата на гражданските права и интереси", заяви Ахладова, съобщиха от правосъдното ведомство.

Тя отбелязва доброто сътрудничество на адвокатското училище с Националното бюро за правна помощ към Министерството на правосъдието в организиране на съвместни семинари в страната както за младите адвокати, така и за всички, които желаят да повишат капацитета си в конкретни сфери на правоприлагането.

В подкрепа на думите й председателят на Управителния съвет на училището Йордан Йорданов заяви, че на предстоящия семинар на тема: "Измененията и допълненията  в ГПК  от 2017 г. – една година по-късно", организиран съвместно с Националното бюро за правна помощ, който ще се проведе на 13 октомври, са се записали общо 400 адвокати от цялата страна.

През миналата учебна година са проведени общо 87 обучения в центъра и 89 в страната, стана ясно по време на събитието.

Представено бе и най-новото издание на Центъра за обучение на адвокати "Адвокатурата и правата на човека".

Приветствия към лекторите и участниците отправиха още председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, заместник-омбудсманът Диана Ковачева, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев.