https://dnes.dir.bg/temida/advokat-eldarov-i-sauchastnitsite-sa-vinovni-mu-za-opit-za-ubiystvo-i-chetiri-palezha
Потвърдено: Адв. Елдъров и съучастниците му виновни за опит за убийство и палежи
 
30 януари 2019, 04:16 | | Видяна: 295
 
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдите, издадени от Окръжния съд, който призна за виновни пловдивския адвокат Владимир Елдъров и съучастниците му, обвинени в опит за убийство и четири палежа, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Те са признати за виновни в извършване на престъпления в различни форми на съучастие по между си: палежи на автомобили и сгради, повреждане на автомобил, приготовление за убийство, кражба и грабеж.
 
Наложени им са ефективни наказания "лишаване от свобода", като Владимир Елдъров и Мартин Поптолев са осъдени на 7 години и 6 месеца, Милко Доевски и Петьо Пенев на по 4 години, Петьо Пенев - 6 години, Радослав Керанов - 7 години "лишаване от свобода". С присъдата подсъдимият Валери Бодуров е оправдан изцяло по повдигнатото му обвинение за палеж на трактор в с. Зелениково.
 
Апелативните магистрати не възприеха възраженията на защитниците за допуснати съществени процесуални нарушения и липса на доказателства, че подсъдимите са извършили деянията, в които са обвинени. Без уважение е оставен и протестът на прокуратурата срещу оправдателната присъда на Валери Бодуров и искането за увеличаване на наказанията на подсъдимите Владимир Елдъров и Радослав Керанов.
 
Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.
 
 
Dir.bg