Румен Порожанов подаде оставка, а Борисов я прие
Десислава Танева е предложена за министър на земеделието
 
14 май 2019, 09:45 | | Видяна: 69
 
 

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от правителствената информационна служба. В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

На няколко пъти в последните дни Румен Порожанов декларира, че е готов да подаде оставка, дори, че е обсъдил това с премиера Борисов.

"В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин политически влияя, от гледна точка на един или друг казус, ще си подам оставката", каза Порожанов на 9 май, след разговор с министър-председателя.

Напоследък Румен Порожанов попадна в два скандала: единият за декларирани доходи и имотно състояние, другият около одобрени от ДФ "Земеделие" субсидии на фирми, свързани с Миню Стайков.

Междувременно премиерът Бойко Борисов предложи за наследник на подалия оставка Порожанов Десислава Танева.

Проектът на решение за персонални промени в Министерския съвет на България вече е внесен в Народното събрание, потвърдиха от пресцентъра на парламента. Най-вероятно предложението ще бъде гласувано в сряда.

Танева бе министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година във втория кабинет Борисов.