Продължава подкрепата за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор
Следователите от Националното следствие, прокурори и служители от Окръжната и Районната прокуратура в Русе са поредните, които изпратиха становища до ВСС
 
29 юли 2019, 12:47 | | Видяна: 597
 
 
Подкрепата за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор продължи и в понеделник. 
 
Зам.-главният прокурор получи подкрепата на следователите от Националната следствена служба (НСлС). "Гешев има 10 годишен стаж като следовател. Познава проблемите и отговорностите на професията, поради което очакваме в концепцията му да залегнат конкретни ангажименти за развитието и използването в максимална степен на капацитета на следствието и в частност на НСлС", пишат до кадровиците разследващите най-тежките престъпления и инциденти следователи. 
 
Прокурорите от Окръжната и Районната прокуратура в Русе, както и служители от администрацията, също изпратиха позиция до Пленума на кадровия орган, в която "изразяват категорично несъгласие с опитите за оказване на натиск над членовете на ВСС при вземането на решение за избор на Главен прокурор, чрез органирани улични протестии нарущаване на обществения ред". "Възприемаме подобно поведение като недопустимо вмешателство в работата на съдебната власт и смятаме, че то не трябва да влияе на решенията на ВСС", пише още в позицията.