Пламен Георгиев е назначен за консул във Валенсия
Преди седмици бившият председател на КПКОНПИ бе възстановен на работа като обвинител в Специализираната прокуратура
 
14 август 2019, 14:00 | | Видяна: 262
 

Пламен Георгиев

 

Правителството е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е било взето на закрито заседание на 9 август. Със същото решение от длъжност се освобождава досегашният консул във Валенсия Цветелин Цолов. Предложението за рокадата е дошло от министъра на външните работи Екатерина Захариева.

Пламен Георгиев заяви официално желанието си да се оттегли като председател на Антикорупционната комисия в последния ден на юли. Още същия ден оставката му бе приета от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Проверка на НАП показа, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто.

Дни, след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, Висшият съдебен съвет се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в Специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август.