Екзекутираха изнасилвач и убиец на студентка в Тексас
Бог да им прости, те не знаят какво правят, били последните думи на Лари Суерингън преди смъртоносната инжекция
 
22 август 2019, 10:36 | | Видяна: 127
 

Лари Суерингън

 

В щата Тексас със смъртоносна инжекция бе екзекутиран 48-годишният Лари Суерингън, обвинен за убийството на 19-годишна студентка през далечната 1998 г. Осъденият твърдеше, че не е извършил престъплението. Това бе 12-та екзекуция в Съединените щати от началото на годината.

Според Суерингън властите са пренебрегнали доказателства, които са щели да го оневинят за убийството. Последните му думи били: "Бог да им прости, те не знаят какво правят", съобщи Би Би Си.

Той бе осъден през 2000 г. за отвличането, изнасилването и убийството на Мелиса Тротър, изчезнала през декември 1998 г. Тялото на тийнейджърката бе открито в гъста гора в Тексас 25 дни по-късно, припомня Канал 3.

Защитниците на Суерингън твърдяха, че научните доказателства, сред тях и ДНК под ноктите на жертвата, която не бе на осъдения, е трябвало да го оневинят. Обвинението обаче твърдо стоеше на позицията си, че има "планина от улики" срещу него.

Кели Блекбърн, помощникът на главния местен прокурор, който отговаряше за делото на Суерингън от 2010 г. насам, заяви пред "Вашингтон Пост" преди екзекуцията: "Не е невинен мъжът, който ще бъде екзекутиран тази вечер. Екзекутират мъжа, който отвлече, изнасили и удуши Мелиса Тротър".