https://trafficnews.bg/obshtestvo/ralyo-ralev-plati-garantsiiata-si-ochakvat-zavrashtaneto-mu-154023/
Ральо Ралев плати гаранцията си от 150 000 лв., очакват завръщането му в кметството на "Северен"
 
10 септември 2019, 04:21 | | Видяна: 32
 
Ральо Ралев излезе от ареста. Кметът на пловдивския район "Северен" е платил гаранцията си, наложена от апелативния специализиран съд в размер на 150 хиляди лева. Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни. Все още не е ясно от къде райкметът се е сдобил с голямата сума.
 
В същото време адвокатите на Ралев отказват да коментират казуса пред медиите. "Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии", заяви адвокат Сузана Алепова. Тя не пожела да конкретизира от къде кметът на район "Северен" е получил средствата за гаранцията си. Все още Ралев не е решил как ще процедира относно работното си място. Към момента в администрацията на районното кметство не постъпвала заповед от него, нито заявление, че ръководителят им ще се завърне.
 
"Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще прекрати неплатената отпуска, ще бъдете уведомени", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район "Северен" – Лариса Кътова.
 
Ралев изкара повече от 3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май. Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.
 
 
TrafficNews